Al zes maanden werkongeschikt na ongeval

De 47-jarige Damienne Decoo uit Oostende is al zes maanden werkongeschikt na een aanrijding. Een 19-jarige man reed haar auto langs achteren aan en vluchtte weg. De vrouw hield een hernia over aan het ongeval. "Excuses heb ik nooit gekregen", zegt Damienne. De aanrijder kreeg drie maanden rijverbod.

Op 12 mei van dit jaar stond Damienne met haar BMW in de file langs de Leffingestraat in Oostende, toen ze plots achteraan aangereden werd. De 19-jarige Afghaanse bestuurder stapte uit zijn wagen en bekeek de schade. "Meteen daarna liep hij liep terug naar zijn wagen. Ik voelde meteen dat hij ging wegrijden en ik stapte nog uit mijn auto om hem te proberen laten stoppen. Zonder succes, want hij reed door", zegt Damienne.

Damienne onderging al een operatie en is nog steeds werkongeschikt. De aanrijder, die via zijn nummerplaat kon opgespoord worden, kreeg gisteren een rijverbod van 3 maanden, waarvan de helft met uitstel. Hij kreeg voor het vluchtmisdrijf een boete van 2.400 euro, waarvan 600 euro effectief. Als hij ooit nog een wagen wil besturen, zal hij ook opnieuw moeten slagen voor zijn praktisch en theoretisch rijexamen. (MMB)