"Voor één keer is de droogte een zegen"

ZANDSCULPTUREN VANAF VANDAAG TE BEZICHTIGEN

Sullivan van Pixars 'Monsters, Inc.' voelt wel degelijk dat er aan zijn staart gewerkt wordt.
Benny Proot Sullivan van Pixars 'Monsters, Inc.' voelt wel degelijk dat er aan zijn staart gewerkt wordt.
Het Zandsculpturenfestival opent vandaag de deuren. Het festival viert de 25ste verjaardag van Disneyland Parijs, maar ook de superhelden van Marvel en de figuren van Pixar passeren de revue. De organisatie is tevreden. "En voor één keer is de droogte een zegen."

Het publiek kan dit jaar maar liefst tachtig bijzondere taferelen bewonderen met in totaal 150 verschillende figuren van 2 tot 8 meter hoog. "Zowat alle Disneyfiguren komen aan bod, ook de nieuwste van pakweg Cars 3 tekenen present. Het terrein is zo'n 10.000 vierkante meter groot, ongeveer anderhalf voetbalveld", licht organisator Alexander Deman toe. De opbouw begon al op 15 mei. "We zijn al vijf weken aan het werken met een team van 32 artiesten uit twaalf verschillende landen."

Benny Proot

Stadswater

De droogte blijkt een zegen voor het Zandsculpturenfestival. "We hebben wel water nodig om de figuren te kunnen maken, maar we mogen stadswater gebruiken. Water uit zee was ook een optie geweest. Dat was ons plan B. De droogte zorgt er ook voor dat de werken helemaal uitgedroogd zijn en dus ook keihard. Dat is goed, zo zijn ze nog beter bestand tegen de weersomstandigheden de komende twee maanden. We zullen de beelden ook minder moeten bijwerken. Voor ons heeft de droogte heel wat voordelen."


De speciaal aangelegde paden maken het festival volledig rolstoeltoegankelijk, het wandelparcours bedraagt ongeveer één kilometer. Je kan de werken bezoeken tot en met 10 september.

Benny Proot