Ga naar de mobiele website
^ Top

"Footloose zal Oostende doen daveren"

BEKENDE MUSICAL ZAKT MET TOURNEE AF NAAR DE KUST

Een scène uit Footloose, de musical, met de bekende danspasjes.
Matt Martin Een scène uit Footloose, de musical, met de bekende danspasjes.
'Footloose The musical' is momenteel nog volop aan het touren in de UK, maar komt deze zomer naar het Kursaal van Oostende. Enkele medewerkers van het Kursaal ging samen met grote musicalfans en BV's al eens een kijkje nemen in het Richmond Theatre in Londen en het gezelschap was unaniem laaiend enthousiast over de wervelende show.

Iedereen kent het verhaal van Footloose nog wel, onsterfelijk gemaakt door Kevin Bacon als Ren McCormack die verhuist van Chicago naar het kleine stadje Bomont. Dansen is er verboden na een zwaar ongeval met lokale jongeren. Deze musicalversie wordt vertolkt door een cast van 16 mensen die zowel de dans, de zang als de muziek op zich nemen. Geen orkest achter de coulissen, maar saxofonen, klarinetten, gitaren, dwarsfluiten en twee piano's die verwerkt worden in de show. Dat zorgt voor een indrukwekkend geheel met heel wat talent gebundeld op één podium. Gareth Gates, bekend van het nummer 'Anyone of us', is het uithangbord en vertolkt de rol van Willard. In het Verenigd Koninkrijk is hij een grote ster en hij voelt zich volledig thuis in de musicalwereld. Hij tourde vorig jaar al van januari tot november met het gezelschap en komt deze zomer graag naar Oostende. "Als ik in Engeland ben dan hou ik me naast het musicalwerk nog met allerlei andere dingen bezig. De tijd dat we in Oostende zijn zal dan ook echt als vakantie aanvoelen. Ik heb ook vernomen dat de zaal recht aan het strand ligt, wat zeker meegenomen is", zegt Gates. Hij is geboren in hetzelfde jaar als toen de originele film uitkwam. "Dit is zo'n film die je ooit in je leven wel gezien hebt, ongeacht hoe oud je bent. We hebben de musical zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijk verhaal gehouden, dat zal het publiek wel merken aan de kleine leuke details."


Ook Maureen Nolan, vooral bekend bij de oudere generatie als lid van The Nolans, speelt een belangrijke rol. "Ik vind het zelf ongelofelijk hoe deze 'kids' zowel dansen, zingen als instrumenten bespelen. Ik zing zelf twee prachtige ballads. De muziek van Footloose blijft dan ook echt schitterend."

Musicalacteur Gareth Gates.
LBB Musicalacteur Gareth Gates.

Duotickets

Chris Vereecke en Jeremie De Craecker kregen al een exclusieve preview in Londen. Zij brengen deze zomer 140 mensen mee om te kijken naar Footloose in Oostende.


"We zijn eigenlijk enkele jaren geleden begonnen met een groep van 25 mensen maar de groep wordt altijd maar groter", vertelt Jeremie. Hij gaat al 25 jaar naar musicals en is nu ook in de wolken met Footloose. "Het is echt goed, het is een energievolle voorstelling die kan aangrijpen maar even snel weer overslaat naar een leuke show. Oostende zal deze zomer op zijn grondvesten daveren", belooft Jeremie.


Chris kijkt ernaar uit om de musical nog eens te zien. "Het is de eerste keer dat ik zie dat de acteurs ook de instrumenten bespelen, maar dat doet niets aan het niveau van de zang. Ze blijven ook echt de ganse tijd in hun rol." Jens Desmet heeft daarnaast enkel positieve commentaren. Met het bedrijf Depora geven ze duotickets weg aan mensen die deuren, poorten of ramen bestellen. "Het is voor ons leuk om een extraatje te geven aan onze klanten en nu weet ik dat het voor hen ook echt de moeite is."

Chris Vereecke en Jeremie De Craecker.
LBB Chris Vereecke en Jeremie De Craecker.
Meer over


Meld een bug