"Er is nog veel groeimarge"

Johan Vande Lanotte.
Foto Taecke Johan Vande Lanotte.
Na jaren stilstand ziet burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a) ook de positieve evolutie van de luchthaven. "Het gaat de goeie richting uit, er is zeker nog veel groeimarge. Maar het zou allemaal ook wat sneller kunnen."

Vande Lanotte treedt Buelens bij als het gaat over de keuze voor vracht én passagiers. "Als de luchthaven enkel op passagiersvluchten draait, heb je al meer dan een miljoen reizigers nodig. Dat is hier niet het geval en is ook niet haalbaar. Je kan dus niet alleen opteren voor passagiers. We komen wel elke drie weken bijeen om de situatie op te volgen en te helpen waar nodig, bijvoorbeeld voor bepaalde onderzoeksstudies. Uiteindelijk is het de luchthaven die haar beleid uistippelt."


Het stadsbestuur zoekt ook mee naar oplossingen voor actuele problemen . Zo is het voor vrachtmaatschappijen door de aanwezigheid van een NATO-pijplijn goedkoper tanken in de concurrerende luchthavens van Zaventem en Luik. Ook waren er verregaande gesprekken om vis uit Noord-Europa naar Oostende te laten overvliegen. Nu gebeurt dat via Luik. (TVA)