"Eerste wapenfeit? Lil' Kleine strikken"

TWINTIGERS WILLEN MET EVENEMENTENBUREAU NACHTLEVEN VEROVEREN

Gilles (26) en Eros (21) organiseren op 11 november in de Wellington Hippodroom hun eerste evenement. Ze hebben samen het evenementenbureau Chaud Events opgericht.
LBB Gilles (26) en Eros (21) organiseren op 11 november in de Wellington Hippodroom hun eerste evenement. Ze hebben samen het evenementenbureau Chaud Events opgericht.
Twee jonge Oostendenaars willen met hun evenementenbureau Chaud Events het Oostendse nachtleven veroveren. Eros (21) en Gilles (26) hebben voor hun eerste evenement, op 11 november in de Wellington Hippodroom, meteen de artiesten Lil' Kleine (van de hit Drank & Drugs) en Boef (van de hit Habiba) gestrikt. Ze hopen op 1.500 bezoekers.

Gilles Vanmassenhove steekt overdag ruiten in auto's, maar maakt ondertussen ook naam als dj gvQ. Samen met Eros Bourgoignie, die werkt in een callcenter en al enkele jaren ervaring heeft in het nachtleven, richtte hij Chaud Events op. "Het idee zat al langer in mijn hoofd, maar het was zoeken naar de juiste partner, tot ik die vond in Eros", licht Gilles toe. De jonge mannen willen een nieuwe wind door het Oostendse nachtleven doen waaien. "Er zijn naast Ostend Beach weinig grote commerciële evenementen in Oostende. Er zijn heel weinig initiatieven voor de Oostendse jeugd. In de zomer heb je wel de Paulusfeesten, maar dan valt het stil. Oostende is nochtans aan een opmars bezig. Het gaat beter dan pakweg drie jaar geleden. Er is wél nog werk aan de winkel, maar wij zijn er klaar voor", klinkt het ambitieus.


Eros en Gilles pakken het onmiddellijk groot aan. "We willen meteen een statement neerzetten en naam maken. We hebben bewust gekozen voor een originele line-up voor ons eerste initiatief op 11 november. Geen artiesten die je al enkele keren kon zien in Oostende. Lil' Kleine verkocht zijn Alleen Tour in 24 uur volledig uit, een tour op elf verschillende plaatsen met in totaal 20.000 tickets. Hij komt tussenin wel optreden in Oostende. Het is dus een unieke kans om hem nog aan het werk te zien. Daarnaast hebben we ook Boef gestrikt, die met zijn nummer één hit Habiba momenteel heel populair is. De avond wordt aangevuld met Ronnie Flex, Dj Vide en ik treed zelf op als gvQ", vertelt Gilles.

Lil' Kleine tijdens een optreden in Nederland.
ANP Kippa Lil' Kleine tijdens een optreden in Nederland.

Gokje wagen

Het duo is ambitieus, maar realistisch. "We weten dat we een risico nemen, maar als je iets wil bereiken, moet je soms een gok wagen. Het is een berekend risico, want we weten dat er een groot publiek is voor deze artiesten, die nog nooit samen te zien waren in België. We hopen op 1.500 toeschouwers, maar er kunnen in principe 3.000 mensen in de zaal."


Een gewoon ticket kost 25 euro. Meer info via de website van het evenementenbureau www.chaudevents.be.