'Cargo' palmt Venetiaanse Gaanderijen in

Vlnr.: Regisseur Gilles Coulier, Filmfestivaldirecteur Peter Craeymeersch en fotograaf Kris Dewitte bij de setfoto's.
Foto Timmy Van Assche Vlnr.: Regisseur Gilles Coulier, Filmfestivaldirecteur Peter Craeymeersch en fotograaf Kris Dewitte bij de setfoto's.

Volgende week vrijdag gaat 'Cargo' van Gilles Coulier in première tijdens het Filmfestival van Oostende, en vanaf 13 september is de film overal te zien. Maar wie niet kan wachten, kan zich alvast opwarmen aan een knappe fotoreeks in de Venetiaanse Gaanderijen.


Setfotograaf Kris Dewitte nam opvallende kiekjes tijdens de opnames van de film, die volledig in Oostende werd gedraaid. "Als setfotograaf moet je je plek kennen. Je bent als het ware onzichtbaar en mag eigenlijk nergens in tussenkomen. Alles is zo natuurlijk mogelijk", vertelt de Veurnse fotograaf. In totaal hangen er 27 foto's op, met onder meer acteurs Sebastien Dewaele, Sam Louwyck en Wim Willaert, maar ook met de figuranten en de hele filmcrew. Regisseur Gilles Coulier schreef zelf de teksten bij de foto's. "De teksten zijn beknopt, maar beschrijvend. Alles is ook vanuit een persoonlijk standpunt neergepend. De grote foto is het beeld vanop de set, de kleine bijzetfoto toont hoe de scène in de film zelf eruit ziet." Begin november worden de foto's en teksten ook in boekvorm uitgebracht. (TVA)