Tientallen huizen zonder stroom na brand in hoogspanningscabine

Een buurtbewoner merkte de brandgeur en rook op.
Peter Vanderveken Een buurtbewoner merkte de brandgeur en rook op.
Aan Neerheide in Olen is woensdagavond brand ontstaan in een hoogspanningscabine vlak naast de straat. Daardoor vielen zeker 50 à 60 huizen zonder elektriciteit.

De brand ontstond rond 17.30 uur. Een buurtbewoner merkte de brandgeur op en zag rook uit de hoogspanningscabine komen. “Op een bepaald moment zou hij ook een knal gehoord hebben”, zegt burgemeester Seppe Bouquillon (CD&V). “De brandweer kwam ter plaatse, maar zij konden niet in de cabine. Daarom moest men wachten op Fluvius (de fusie tussen netbeheerders Eandis en Infrax, red.).”

Door de brand in de cabine zitten minstens 50 à 60 huizen zonder elektriciteit. “Maar dan gaat het enkel om de kant van Olen. In de richting van Herentals, daar heb ik geen zicht op”, vervolgt Bouquillon. “Er zijn twee technici aan bezig. Ze gaan proberen te herstellen wat ze relatief snel kunnen doen. Eens de eerste aansluitingen weer actief zijn gezet, kan men zien hoe groot de schade is en of ze dat nu al kunnen herstellen. Maar ze maken zich sterk dat de meeste huizen deze avond wel weer elektriciteit zullen hebben.”

De oorzaak van de brand is op het eerste gezicht nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een overbelasting of een zekering die niet helemaal goed werkte.

Peter Vanderveken
Peter VandervekenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.