Olen United toont vanavond nieuwe clubkleuren

Voorzitter Guy Janssens van Olen United met de nieuwe outfit.
Foto Vanderveken Voorzitter Guy Janssens van Olen United met de nieuwe outfit.
Voor hun allereerste competitiewedstrijd vanavond om 18.00 uur verwacht kersverse fusieclub Open United zo'n 200 toeschouwers.

Rood-blauw speelt meteen een derby tegen Punt-Larum wat de wedstrijd vanavond enorm spannend maakt.


"We vragen vanavond geen inkomgeld en hopen natuurlijk op mooi voetbal en een fijne eerste speeldag", knikt voorzitter Guy Janssens.Er werd in de loop der jaren wel eens vaker over gesproken, maar nu is de fusie tussen Achter Olen SK en KAC Olen helemaal rond. Het afgelopen jaar werd achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe club die verder gaat onder het oude stamnummer van AOVV, Achter Olen. De fusieclub telt nu 400 leden waarvan zo'n 300 spelende leden. De kleuren van de club werden wel aangepast.


"Daar was geen discussie over. Achter Olen speelde in rood-wit, KAC Olen speelde in blauw-wit. Dus de nieuwe shirts zijn blauw-rood. Het truitje ziet er bijna uit als die van Barcelona", lacht de voorzitter.

Linkerkolom

Het niveau van Barcelona zullen de Olenaars de eerste jaren niet halen, maar de club heeft wel ambities. Ze starten samen in vierde provinciale en willen met zoveel mogelijk eigen jeugd mooi voetbal brengen.


"We willen niet meteen het eerste jaar te hoge verwachten creëeren, maar linkerkolom zou al heel mooi zijn", knikt Guy Janssens. "Daarmee hopen we natuurlijk zaterdag te beginnen. De wedstrijd tegen Punt-Larum is meteen een stevige derby. Punt-Larum speelde de laatste jaren altijd top 5 in deze reeks, dus het zal een zware match worden. Tegelijk is het voor ons wel een mooie start, en we hopen dan ook op veel volk." (DVGT)