Familie Hannes zingt eigen nummer voor Warmste Week: “Voor Thorben, klasgenootje met hersentumor”

Freek (16), Fee (10), Neel (17) en Sterre (13) zingen voor KIKOV.
Peter Vanderveken Freek (16), Fee (10), Neel (17) en Sterre (13) zingen voor KIKOV.
Neel (17), Freek (16), Sterre (13) en Fee (10) uit Olen zingen voor het derde jaar op rij voor het goede doel. In 2016 schreven ze hun eerste liedje voor De Warmste Week, meteen een groot succes. Ook nu schreven ze weer een eigen tekst en zongen ze voor het goede doel KIKOV. De familie Hannes zong meer dan 2.000 euro bij elkaar.

Toen Neel, Freek, Sterre en Fee in 2016 hun eerste nummer voor De Warmste Week schreven ten voordele van pleegzorg konden ze rekenen op zeer veel steun. Ze zongen het nummer zelfs live tijdens de slotshow van Music for Life. Ze kozen toen voor de organisatie Pleegzorg doordat ze zelf een pleegzusje, Nouss, hebben, zagen zij wat deze organisatie allemaal kon betekenen. Hun keuze was dan ook snel gemaakt. Vorig jaar zongen ze voor het centrum Muylenberg uit Turnhout. Dat is een dagcentrum voor mensen met een beperking. Ook hun oom verblijft in dit centrum.

Dit jaar zong de familie voor de organisatie KIKOV, Kinderkanker Oudervereniging, die een warm netwerk wil creëren tussen ouders en een kindje met kanker. De familie Hannes koos het goede doel omdat bij Thorben, een klasgenoot van Fee, in mei een hersentumor werd vastgesteld. Een zware operatie en radiotherapie volgden elkaar snel op.

“Toen we het nieuws vernamen in de klas zijn we allemaal zeer hard geschrokken. Het was een veelbesproken onderwerp. Thorben was vaak afwezig doordat hij moest opgenomen worden in het ziekenhuis. We kunnen hierover wel steeds praten op school en de leerkrachten maakten er ook tijd voor vrij”, zegt Fee.

“Het greep ons allemaal aan omdat Fee het vaak had over Thorben, hij woont hier een beetje verderop in de straat. Toen hebben we beslist om een liedje te maken voor De Warmste Week”, zegt Freek.  

Op de muziek van ‘Homesick’ van Dua Lipa schreven we onze eigen tekst. “Mama en papa hebben een beetje geholpen om alles juist te verwoorden maar het grootste deel van de tekst schreven we volledig zelf”, klinkt het. Neel, Freek, Sterre en Fee plaatste het filmpje op Facebook met een warme oproep om het te delen, en een klein centje te doneren. Ondertussen klokt de familie af op meer dan 2.000 euro. 

“We zijn zeer dankbaar aan alle mensen die een steentje bijgedragen hebben. Het geld alleen is niet belangrijk, we willen vooral iets goeds doen voor anderen”, zeggen ze.

“We zijn heel dankbaar dat ze een liedje voor Thorben gemaakt hebben, wij hebben zelf een goed doel mogen kiezen en hebben dan meteen voor KIKOV gekozen”, zeggen de ouders van Thorben. 

“Momenteel heeft hij drie dagen in het ziekenhuis verbleven voor chemo, maar de MRI-scan bracht goed nieuws. Alle kankercellen zijn momenteel weg, al blijft er jammer genoeg wel een zeer kleine kans dat deze terugkomen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.