Woonkamer loopt aanzienlijke rook en waterschade op

De woonkamer rechts boven in de woning liep aanzienlijke rook en waterschade op.
Koen Baten De woonkamer rechts boven in de woning liep aanzienlijke rook en waterschade op.

Op de Brusselbaan in Meerbeke heeft een woonkamer boven in de woning deze avond heel wat rook en waterschade opgelopen. De brand werd ontdekt rond 18.30 uur. Zowel de brandweer van Ninove als Denderleeuw kwamen ter plaatse. “Het vuur is vermoedelijk ontstaan door een brandende kaars of sigaret op de bovenverdieping die vergeten was door een van de bewoners”, aldus de brandweerofficier. “Het vuur had zichzelf vrij snel gedoofd, waardoor het zich niet verder kon verspreiden, wij hebben enkel nog de nablussing gedaan en de woning verlucht.” De bewoners waren thuis op het moment van de brand en verbleven toen beneden. Zij konden tijdig naar buiten gaan en raakten niet gewond. Het woonkamergedeelte is voorlopig wel onbewoonbaar door de brand. Door de brand was de Brusselbaan ook gedeeltelijk afgesloten en was er vertraagd verkeer. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • coppens jean-pierre

    Maar goed dat de brandweerkazernes niet re ver afgelegen waren van de plaats van de brand zodat de hulp spoedig ter plaatse was. Had het een groter zone geweest met verser afgelegen kazernes geweest dan wa.ren er misschien wel doden gevallen.