Vorige week stond zijn marktkraam blank, nu verkoopt Wannes fonteinbrood

Medewerker Frodo met het nieuwe 'fonteinbrood'.
rv Medewerker Frodo met het nieuwe 'fonteinbrood'.
De marktkramers van ‘De Uitvolkorenen’ stonden dinsdag met een nieuw product op de Graanmarkt: fonteinbrood.

Het kraam en de broodproducten stonden een week geleden volledig onder water tijdens de markt. Het stond opgesteld over de rasters van de fontein op de Graanmarkt. Die staat normaal uit, maar na een reinigingsbeurt door een firma zou de timer opnieuw zijn aangezet, waardoor de fontein plots in werking trad tijdens de markt. Onder meer een broodsnijmachine, een wafelijzer en rekentoestellen raakten beschadigd door het water. De marktkramers mochten hun schade doorgeven aan de stad. “We wachten nog op de facturen van de reparaties om door te geven”, vertelt marktkramer Wannes Van Varenbergh. “Gelukkig kregen we voorlopig een vervang-broodsnijmachine van het bedrijf dat de reparatie doet, want we staan elke dag op een markt.”

Kraam verplaatst

Het marktkraam werd een beetje verplaatst. “Het kraam naast ons werd verplaatst, zodat wij wat konden opschuiven. Er mag van de stad niemand meer op de fontein staan.” Het kraam stond dinsdag wel nog over één raster, maar daaruit zou geen water komen.

De marktkramers stelden ook een nieuw product voor: fonteinbrood. “Dat is een brood met dertien verschillende granen. We hadden al langer een nieuw brood in gedachten. Het was nu niet moeilijk om een naam te vinden”, lacht Wannes. “We hebben vandaag trouwens goed verkocht. We hebben veel reacties gekregen op wat er is gebeurd, vaak met een kwinkslag. In Aalst zeiden ze dat we op de verkeerde plaats stonden, omdat de fontein daar verderop was.”

Het marktkraam aan de fontein op de Graanmarkt werd een beetje verplaatst.
Claudia Van den Houte Het marktkraam aan de fontein op de Graanmarkt werd een beetje verplaatst.
Het marktkraam aan de fontein op de Graanmarkt werd een beetje verplaatst.
Claudia Van den Houte Het marktkraam aan de fontein op de Graanmarkt werd een beetje verplaatst.
Het marktkraam stond volledig onder water toen de fontein vorige week plots in werking trad.
Claudia Van den Houte Het marktkraam stond volledig onder water toen de fontein vorige week plots in werking trad.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video