VIDEO. Levensgevaarlijk: vrouw met hond steekt spoor over in Ninove

De vrouw loopt met haar hond de sporen over terwijl de seinlichten branden en de slagbomen naar beneden zijn.
rv De vrouw loopt met haar hond de sporen over terwijl de seinlichten branden en de slagbomen naar beneden zijn.
Aan de spooroverweg in Okegem, deelgemeente van Ninove, heeft een bestuurder maandagochtend drie volwassen spoorlopers gefilmd terwijl de seinlichten en de slagbomen naar beneden waren. 

De feiten speelden zich maandagochtend af omstreeks 11.30 uur. De slagbomen waren al enkele minuten naar beneden waardoor sommige personen zichtbaar hun geduld verloren. Maar liefst drie personen staken de sporen over terwijl het niet toegelaten was. 

Een bestuurder kon een van de drie personen filmen. Het ging om een vrouw die aan het wandelen was met haar hond. Op de beelden is te zien dat ze meermaals naar links en rechts kijkt om te zien of er geen trein aankomt. Nadien steekt ze snel de sporen over samen met haar hond.

Goede voorbeeld geven

De maker van het filmpje was erg geschrokken. “Het ging in alle drie de gevallen om volwassen personen. Zij moeten toch het voorbeeld geven in dit soort gevallen. Gelukkig is er niets gebeurd", klinkt het.

Net vandaag werd in de politierechtbank van Aalst ook een 51-jarige man uit Ninove veroordeeld voor spoorlopen. Hij kreeg een boete van 320 euro waarvan de helft met uitstel. De man stak vlak aan zijn woonplaats de sporen te voet over terwijl het sein op rood stond. De politie merkte hem op en kon hem 300 meter verder tegenhouden. Hij kreeg geen rijverbod opgelegd door de politierechter. 

Korpschef Philippe De Cock laat weten dat ze altijd optreden tegen spoorlopers als ze er vatten. “Wanneer we melding krijgen, reageren we altijd en laten we het niet ongestraft. Veel hangt natuurlijk af of het minderjarigen of volwassenen zijn”, klinkt het. “Mensen moeten beseffen dat het echt gevaarlijk is en ze hun leven riskeren. Wij controleren soms op plaatsen als we veel meldingen krijgen, burgers mogen het gerust altijd bij ons melden", besluit De Cock. 

Bekijk ook:
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sammy Borgoo

  Lodewijk Verborgt, velen zijn het met uw dus niet eens !! Door deze filmpjes kunnen we de mensen aan hun verstand brengen dat ze dit niet moeten doen.jammer als ze door de politie betrapt worden dat ze dan door de rechter niet streng genoeg gestraft worden.

 • Bob(Robert) Bruyland

  Toen ik vroeger naar mijn werk ging was dit alledaagse kost, we konden niet anders aan het station ,er was toen nog geen voetgangersbrug.de garde zei wanneer het veilig was.we kregen geen boete van 10 tot 10000€ of 6mnd bak.

 • gilbert dejonghe

  Voet gangster en fietser opsporen en voorzien van een fikse boete .

 • etienne bies

  idioten zijn blijkbaar de wereld nog niet uit

 • Guy de Meeûs d'Argenteuil

  Sommige slagbomen zijn een kwartier dicht om 1 trein te laten passeren, je zou voor minder oversteken