Tekenaar maakt parodie op chocomousse van Guy D’haeseleer

De karikatuur van Guy D'haeseleer door Bram De Baere.
Bram De Baere De karikatuur van Guy D'haeseleer door Bram De Baere.
Tekenaar Bram De Baere heeft een opmerkelijke karikatuur gemaakt van Forza Ninove-kopman Guy D’haesleer. Het is een parodie op het chocomousse-Facebookbericht van het Vlaams Belang-parlementslid.

Guy D’haesleer is momenteel bekend in heel Vlaanderen, sinds zijn partij Forza Ninove zondag een monsterscore van liefst 40 procent van de stemmen behaalde in Ninove. De voorbije dagen werd een omstreden Facebookbericht van Guy D’haeseleer van anderhalf jaar geleden opnieuw bovengehaald. “Vroeg op om de chocomousse klaar te maken voor ons Breughelfestijn. En het is niet van ’t paksken zenne”, schreef Forza Ninove-kopman Guy D’haeseleer boven een foto van een groep Afrikaanse kinderen die hij op Facebook plaatste. D’haeseleer noemde het toen al een grappig bedoelde aankondiging van het Breughelfestijn van Forza, maar de andere partijen in Ninove reageerden geschokt. Toen nationaal N-VA-voorzitter Bart De Wever het Facebookbericht tijdens het kopstukkendebat op Eén maandagavond onder ogen kreeg, sloot hij een coalitie van N-VA Ninove met Forza zo goed als uit. 

Tekenaar Bram De Baere heeft nu een parodie gemaakt op Guy D’haeseleer en de chocomoussekwestie. Het gaat om een karikatuur van Guy D’haeseleer die chocomousse aan het eten is. “De rechts-radicale SS’en op het chocomoussepotje zijn een subtiele verwijzing naar het feit dat D’haeseleer toch een beetje uit een ranzig potje aan het eten is”, vertelt De Baere. “Het idee voor de karikatuur vloeit inderdaad voort uit het Facebookbericht van D’haeseleer dat wordt nu bovengehaald om aan te tonen dat de man geen onbesproken figuur is.”

Bram De Baere zette zijn karikatuur van Guy D'haeseleer op Facebook.
Facebook Bram De Baere zette zijn karikatuur van Guy D'haeseleer op Facebook.39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • michel De Blay

  @ Senne Beeckman. Ocharme, het blijft toch maar een fotootje hé zeg. Wat dan met een regeringslid die openlijk alle kiezers van een bepaalde partij 'mestkevers' noemde??? Voor alle duidelijkheid: Ik ben geen kiezer van die partij maar ik stel enkel vast.

 • Senne Beeckman

  Terecht, ook al heeft iedereen zijn eigen mening, racisme moet de wereld uit. Wat Guy D’haeseleer heeft gepost en zegt kan niet, dat hij nog stemmen krijgt is niet te geloven.

 • Thomas Pauwels

  De blanke Vlaming wordt telkens opnieuw afgeschilderd als neo-nazi. Zeker als hij opkomt voor zijn waarden en levensstijl. Waarom alle Vlaams-gezinden over één kam scheren? Valt dit dan niet onder rascisme?

 • Jean Paul Peelos

  En dit mag dus wel. Als het maar tegen onze mensen is, dan is alles toegelaten. Vijf jaar terug migreerde ik naar zuidoost Azie en daar ben ik zeer gelukkig om. Weg uit de eenzijdigheid van de beerput.

 • Roger Pingeon

  De tekenaar bewijst hiermee de facto de zinloosheid van het cordon. Bedankt Bram !