Gesponsorde inhoud

Tania De Jonge spuwt gal over Forza Ninove

Tania De Jonge spuwt haar gal over Forza Ninove.
Wannes Nimmegeers Tania De Jonge spuwt haar gal over Forza Ninove.
Op haar Facebookpagina spuwt de Ninoofse burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) haar gal over Forza Ninove. Ze richt daarbij haar pijlen op kopstuk Guy D’Haeseleer. Daarbij schoffeert de burgemeester ook een groot deel van haar inwoners want Forza Ninove wist maar liefst 40% van de kiezers te overtuigen.

Ik moet de heer D’Haeseleer toch feliciteren met zijn campagne", schrijft Tania De Jonge. “Ze startte ongeveer op het ogenblik dat ik burgemeester werd. Het parlement, waar hij goed betaald wordt om te werken, werd enkel nog een gebouw voor een beleefdheidsbezoekje. Daar waar de Vlaamse kiezer hem naartoe stemde, is plots ondergeschikt en vooral onbelangrijk. Dit maakte dat hij permanent mensen kon overtuigen op de straat, aan de deur, via de blaadjes, om nog maar te zwijgen van de sociale media. Vaak met onwaarheden. Maar het wederwoord werd telkens weggelachen of zelfs niet geleden", klinkt het nogal rancuneus.

“Zijn er dan geen problemen in Ninove", vraagt De Jonge zich af. “Natuurlijk wel maar toch wint onze partij. Onze partij is niet afgestraft, het beleid wel. En wij maken daar deel van uit en worden bijgevolg onrechtstreeks meegetrokken in het verliezersbad. Waarschijnlijk zal men mij na deze analyse verwijten dat ik een slechte verliezer ben. Maar mag ik even analyseren zonder uitgescholden te worden, de middelvinger te krijgen of uitgescholden te worden vanuit een wagen?”

De Jonge ziet vier oorzaken waardoor de Ninovieter zo massaal voor Forza heeft gestemd. “Of de uitlatingen van Forza niet waar zijn of niet, iedereen geloofde hen en stemde voor hen. Duidelijk een goede strategie. Elk incident werd aangegrepen om mensen bang te maken. De enorme frustraties bij onze inwoners over het parkeerbeleid, de omleidingen, de plotse onderbreking van straten of doorgangen. Allemaal redenen waarom men “het beu is” en kiest voor verandering. Hoeveel parkeerboetes verschenen er niet op Facebook met een benaming van Forza, vooral om aan te geven dat dit de schuld is van de meerderheid. En dan was er nog het eenzijdige moskeeverhaal dat werd geloofd. Ik doe zelfs geen inspanning meer om me hierin te verdedigen.”

Tania De Jonge schrijft dat haar partij de komende zes jaar voor de oppositiebanken kiest. “Forza is Vlaams Belang en daarmee samenwerken is uitgesloten. Toen D’Haeseleer Forza oprichtte, had hij als onafhankelijke in het parlement kunnen gaan zitten. Maar nee, hij bleef Vlaams Belang trouw. Wij werken niet samen met extremisten. Nu neem ik even rust, even genieten van mijn familie, mijn vrienden. Ik blijf me inzetten voor onze stad en haar inwoners tot 31 december 2018 en nadien zal ik me hard inzetten om met ons team, onze programmapunten waar te maken, waarschijnlijk vanop de oppositiebanken maar met evenveel passie en daadkracht", besluit De Jonge.
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frederik Van Der Heyden

  Politiek gebakkelei en onderlinge twisten zijn inherent aan de politieke stiel. Maar als u ook de kiezer zelf beschimpt, mevrouw de Jonghe, dan kan dat voor pittige reacties zorgen. En dat is net wat er zal gebeuren als wij elkaar binnenkort treffen. Zonder verwijten, mijn waarheid, en met mij die van velen, op uw bord.

 • dieter cuypers

  40% van de ninovieters stemde voor forza! meer dan 8% van de ninovieters stemde of ongeldig of niet dus waarschijnlijk lag de werkelijke score van forza nog veel hoger en toch blijft mevrouw de jonge volhouden met haar absurde kritiek en absurdistan verhaaltjes. als ze de eer aan haar zelf wilt houden vertrekt ze toch gewoon,75% van de ninovieters wil haar gewoon weg in ninove. boodschap was toch overduidelijk.

 • Brent Van Renterghem

  Och ja, ze kan samen met 'samen' wenen in hoekje, maar eigenlijk doet ze wat schijnheilig want ze weet ook dat de kans zeer groot is dat ze gewoon burgemeester blijft door het cordon, samen met groen, cdv en spa, ole...

 • Eric Marysse

  Dus als Guy als onafhankelijke en niet als VB in het parlement zat zou ze wel samenwerken..dan zou hij wel de leugens (volgens haar) mogen vertellen in zijn campagne.? Rare redenering !

 • peter colson

  Kotsen op je inwoners en dan verwonderd kijken dat bij een nieuwe verkiezing de partij nog meer stemmen behaalt. Als 40% van je inwoners zo extreem stemt, dan moet je als burgemeester eens voor de spiegel staan en je de vraag stellen wat je zelf de laatste 6 jaar verkeerd heb gedaan. Zelfs Louis Tobback begint dit al te beseffen.