Strafvermindering toegekend in zaak Mustafa C.

Mustafa C. (47 j.) uit Ninove, die zijn toenmalige, buitenechtelijke vriendin Trea D. met de dood bedreigde en zwaar mishandelde, heeft in het hof van beroep vier jaar celstraf met uitstel gekregen.

Mustafa C. was al tientallen jaren getrouwd en had twee kinderen. Maar dertig jaar lang hield Mustafa C. er een buitenechtelijke relatie op na met Trea D., met wie hij zelfs twee andere kinderen kreeg.


Tot Trea hem op 17 maart 2015 vertelde dat ze iemand anders had. De stoppen bij C. sloegen door. In een dronken razernij sloeg hij Trea, hield haar gevangen in de bakkerij te Ninove waar ze samen met hem werkte en takelde haar verder toe. Op een bepaald ogenblik toonde C. haar een vuurwapen "Zie je dit? Ik ga mezelf, maar ook jou hiermee kapotmaken", zei hij haar. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin te ontsnappen uit die levensbedreigende situatie en de politie in te lichten. Die troffen hem in zijn woning aan, met het wapen nog in de hand. Ze konden hem overmeesteren en het wapen afnemen.


De man werd in eerste aanleg al vrijgesproken voor de moordpoging. Hij kreeg wel vier jaar cel, waarvan twee jaar met uitstel, voor opzettelijke slagen en verwondingen, gevangenneming, wapenbezit en weerspannigheid. Gisterenmorgen kreeg hij in beroep een celstraf van vier jaar met uitstel.Zijn toenmalige vriendin is ondertussen met iemand anders getrouwd en heeft geen contact meer met hem. Er is ook een contactverbod uitgesproken. (DJG)