Schaap chemisch verbrand nadat eigenaar het wast met azijn

Illustratiefoto
iStock Illustratiefoto
Een schaap is zwaar verbrand geraakt nadat de eigenaar van het dier het waste met pure azijn. Het dier was al gewond, maar kreeg door de combinatie met azijn een afschuwelijke chemische brandwonde.

De Ark van Pollare vzw vangt het schaap momenteel op. Het asiel voor weidedieren in Ninove werd gecontacteerd door mensen die het dier hadden zien staan op een weide in Haaltert. "De eigenaar heeft via de buren de toestemming gegeven om het schaap er weg te halen", zegt Hans Lenvain van de Ark. "Het schaap was een tijdje geleden, heel laat in het jaar, bevallen van een lammetje, en had last van wat 'de vlieg' wordt genoemd. Een gewond of pas bevallen schaap trekt vliegen aan, die eitjes leggen waar maden uit voortkomen. De man heeft de door maden aangevreten wonde gewassen met pure azijn, waardoor het schaap helemaal verbrand is. Chemisch verbrand, heet dat. Het dier heeft injecties gekregen tegen de pijn, maar het is niet zeker dat het schaap het zal halen. Dit maakt ons kwaad. Er bestaan nochtans genoeg producten tegen 'de vlieg'. Het beste is om onmiddellijk een dierenarts te bellen", aldus Lenvain. Het lammetje van het schaap moet momenteel met de papfles worden gevoed.

De eigenaar waste het gewonde dier met azijn, waardoor het chemisch verbrand raakte.
Vzw De Ark van Pollare De eigenaar waste het gewonde dier met azijn, waardoor het chemisch verbrand raakte.18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  Ocharme, dat beest.

 • gust van langenhove

  Dat gebeurd als je niks meer kunt kopen om de dieren te verzorgen ; gevolg dat er veel javel of bleekwater gebruikt wordt.

 • Hilde Eykens

  Laat het dier toch zachtjes inslapen, hoeveel pijn moet ze niet hebben

 • Brent Van Renterghem

  Het zal zeker niet expres gebeurt zijn lijkt mij, je kan, tenminste als je er nog vroeg bij bent het perfect zelf dagelijks verzorgen maar hier is het eerder een domme fout en de ark profiteerde ervan...

 • Gaston FOUBERT

  Ik had destijds een Sint-Bernard met een wondje die ook het bezoek kreeg van de 'vlieg' Ik belde de dierenarts die me de raad gaf de wond uit te wassen met verdund azijn. De wond droogde uit en genas. Ik vermoed dus dat die persoon goed heeft willen doen voor zijn schaap maar iets verkeerd heeft begrepen.