OCMW-site met Kaaischool wordt park- en evenementenzone

De Kaaischool zal voor een groter deel behouden blijven.
Claudia Van den Houte De Kaaischool zal voor een groter deel behouden blijven.
Op de OCMW-site moet er behalve een nieuw jeugdhuis in (delen van) de Kaaischool ook een evenementenzone en een parkzone komen. Dat zijn althans de plannen van het nieuwe bestuur.

Het nieuwe bestuur zette al de eerste krijtlijnen van haar beleid uit voor de komende zes jaar. Daaruit blijkt onder meer dat er plannen zijn voor een parkzone en een evenementenzone op de OCMW-site. De voorbije jaren was er al sprake van een masterplan voor de OCMW-site maar toen zou het oude bestuur het niet eens zijn geraakt over de invulling. Nu zouden er wel enkele knopen zijn doorgehakt. 

Zo komt er een nieuwe parkzone op de OCMW-site. “Op het vele groen zouden er dan ook evenementen kunnen plaatsvinden”, verduidelijkt schepen van Ruimtelijke Ordening Katie Coppens (Samen/sp.a). “De site mag alvast niet worden volgebouwd. We kiezen voor meer groen en minder appartementsblokken. Bovendien zullen de eventuele gebouwen die er mogen komen niet hoger mogen zijn dan het gebouw De Cooman.”

Zoals bekend zal ook het veelbesproken nieuwe jeugdhuis een plaats krijgen op de OCMW-site, wellicht in delen van de huidige Kaaischool. Die staat al een tijdje leeg en werd aangekocht door de stad. “Er zal een groter deel van de Kaaischool behouden blijven dan aanvankelijk gepland. Oorspronkelijk zou vooral het deel langs de kant van drankencentrale Malfoidt behouden blijven. Nu zal ook een groter deel langs onder meer de kant van de Dender worden bewaard.”

Zeer concreet zijn de plannen nog niet, gezien het bestuur pas laat werd gevormd. “We wachten nog op de resultaten van de Bouwmeesterscan, die mogelijk interessante informatie oplevert. Later zal er een ontwerper worden aangesteld om een plan uit te tekenen.”

De herinrichting betekent wellicht dat de huidige parking op de OCMW-site verdwijnt. Die was sowieso maar tijdelijk bedoeld, tot de site zou worden heringericht. De nieuwe coalitie plant wel private parkings beter te benutten en de shop & go-zones uit te breiden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.