Ninovieter ziet 'verdachte' man in wei, haalt zijn jachtgeweer... en schiet buurman neer

Slachtoffer zwaargewond maar intussen al weer thuis.

Aan dit huis in Nederhasselt vond zondag het schietincident plaats.
Koen Baten Aan dit huis in Nederhasselt vond zondag het schietincident plaats.

Op de hoek met de Keylandstraat en de Groenstraat in Nederhasselt is de 47-jarige C.E. zondagavond beschoten met een jachtgeweer door zijn 50-jarige buurman P.D. die hem als een dief aanzag. De man was enkele paletten aan het lossen uit zijn camionette in een weide toen het incident plaatsvond. De buurman merkte al snel de vergissing op en excuseerde zich uitgebreid. Hij werd wel opgepakt voor poging doodslag.

Het incident gebeurde zondag rond 19.30 uur toen C. op dat moment bezig was aan zijn camionette in de wei. P.D., de buurman die enkele glazen op had, kwam op dat moment naar buiten en zag beweging aan het voertuig. D. meende dat hij een dief had gezien, haalde hij zijn jachtgeweer boven en schoot. Het slachtoffer werd niet rechtstreeks geraakt maar via de camionette kwamen er verschillende hagelbollen in zijn gezicht terecht. D. had meteen door dat hij had geflaterd en ging zich meteen excuseren bij zijn buurman. Die werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar is intussen alweer thuis. 

"Alles draait hier om een groot misverstand. Mijn broer en zijn buurman zijn al jaren vrienden en hadden nooit problemen. Dat blijkt ook uit het feit dat hij na het incident direct begon te huilen en zich meermaals kwam excuseren", aldus Inge E., zus van het slachtoffer. Haar broer is intussen aan de beterhand en al weer thuis, maar wil niet reageren op de feiten. "Hij heeft wel geluk gehad dat hij direct kon schuilen achter zijn camionette. Liep hij  midden in de weide, hij was misschien dood geweest", klinkt het. "Hij moest gisteren wel een operatie ondergaan om een hagelbolletje dat onder zijn oog zat te verwijderen, maar verder komt hij er nog goed van af en kan hij ook nog zijn job als kraanman uitoefenen." 

De zus van het slachtoffer wil ook duidelijk maken dat er geen burenruzie in het spel is of dat het incident heeft te maken met de uitslag van de verkiezingen. "Dat wordt overal gezegd, maar klopt dus absoluut niet. Het was een bijzonder spijtige vergissing en niemand heeft dit gewild. Dit is een spijtig incident en is gebeurd toen D. een paar glazen op had. Mijn broer wil het liefst van al de zaak laten rusten en geen klacht indienen, maar het parket gaat de zaak toch vervolgen en daar kunnen we niets tegen doen", besluit de zus. 

Het parket vervolgt de vijftigjarige inderdaad voor poging doodslag. De verdachte kon meteen opgepakt worden en zal morgen voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. "Het parket stelde ook een wetsdokter en een wapendeskundige aan om de omstandigheden te onderzoeken", aldus Caroline Jonckers van het parket.  
64 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Vervoort

  Uhm, wat met "Sta of ik schiet!"? Of gewoon in de lucht schieten? Meer dan 1 glas teveel op medunkt.

 • Frank Laarmans

  Ninove, het wilde westen aan de Dender.

 • Dave Janssens

  Ninove, is dat niet het dorp waar de mensen buitensporig bang worden gemaakt?

 • Yannick Goossens

  Hehe Forza Ninove! Bedoelen ze dit nu met eigen volk eerst? :)

 • Marc Statham

  Ja paletten lossen om op te stoken in de houtkachel.