Nieuwe fietskluizen bewaren fiets veilig en droog

Schepen Wouter Vande Winkel plaatst zijn fiets in één van de fietskluizen aan het station.
Foto Claudia Van den Houte Schepen Wouter Vande Winkel plaatst zijn fiets in één van de fietskluizen aan het station.
De stad Ninove heeft fietskluizen geplaatst, waarmee ze het gebruik van de fiets voor het woon- en werkverkeer wil stimuleren. Er zijn zeven fietskluizen aan het station en drie in de Kaardeloodstraat, die de stad vanaf september verhuurt.

"Ze zijn vooral bedoeld voor mensen die pendelen of in het centrum van Ninove werken", vertelt schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen).


"Wie met de fiets komt, kan zijn fiets veilig en droog stallen. We mikken op mensen die de fiets gebruiken om naar hun werk te gaan. Zij investeren vaak in een duurdere fiets en willen dan ook dat hun fiets veilig en droog staat. De kluizen zijn bovendien groot genoeg om ook fietshelmen of regenkledij in op te bergen, zodat men die niet hoeft mee te sleuren naar het werk."

Hangslot

Huurders krijgen van stad een hangslot, waarmee ze hun fietskluis kunnen afsluiten. De huurprijs van een fietskluis bedraagt 60 euro per jaar. "Een jaarabonnement is altijd opzegbaar", aldus Vande Winkel.


"We hebben de prijs doelbewust onder de prijs van een bewonerskaart gehouden, want als we het woon-werkverkeer willen stimuleren kunnen we wie met de fiets naar het werk gaat, moeilijk meer laten betalen. Vier van de tien fietskluizen zijn al verhuurd aan mensen die interesse toonden bij de opstart van het project, toen we polsten of er interesse was." Het systeem van fietskluizen bestaat onder meer al in Brugge en Mechelen. De stad bekijkt ook of er aan de stations van Appelterre-Eichem en Okegem interesse is voor fietskluizen.


Wie interesse heeft in de huur van een fietskluis of vragende partij is voor een fietskluis in Appelterre-Eichem of Okegem kan terecht op de dienst Mobiliteit via mobiliteit@ninove.be of 054 31.32.82.


(CVHN)