Lokale recherche pleegt inval op cannabisplantage

Meerbeke: In deze woning met zwarte auto voor de deur zat een cannabisplantage verborgen.
Foto Tim Van Damme Meerbeke: In deze woning met zwarte auto voor de deur zat een cannabisplantage verborgen.
De lokale recherche van Ninove heeft maandagochtend samen met de federale gerechtelijke politie een inval op een cannabisplantage gepleegd.

Om 5 uur 's ochtends drongen de eerste agenten de woning binnen. Dat deden ze via de achterzijde van het gebouw, nadat ze over een muurtje waren geklommen. De woning werd grondig doorzocht. Op de eerste verdieping werd een professionele cannabiskwekerij aangetroffen. Die werd gevoed door elektriciteit die net voor de meter werd afgetapt. Kort nadien, rond 10 uur, arriveerde ook de Civiele Bescherming. Zij kregen de opdracht om de plantage te ontmantelen en de woning leeg te halen.


Tweeënhalf uur en een volle container aan kweekinstallatie later konden ze vertrekken. In de container lagen volgens omstaanders vooral veel lampen, afzuigkappen en elektriciteitskabels.


Er werd ook een hoeveelheid cannabisplanten in beslag genomen, maar het aantal ervan zou eerder aan de lage kant liggen.


Over de cannabiskweker zelf is weinig bekend. Naar verluidt gaat het om een dertiger van Noord-Afrikaanse origine met verblijfplaats in Overijse. Hij zou de woning enkel gebruiken om de marihuanaplanten te kweken en te oogsten. Toch zeggen omstaanders dat er vooral 's nachts veel verloop was in en rond het gebouw. Tijdens de inval was de verdachte niet aanwezig.


Of de speurders de man die geseind staat intussen hebben opgepakt, is voorlopig niets bekend.


(TVDN)