Leerlingen starten schooljaar in nieuw gebouw

De nieuwbouw van het GO!-atheneum.
Claudia Van den Houte De nieuwbouw van het GO!-atheneum.
De leerlingen van het GO! Atheneum Ninove, de stedelijke basisschool De Oogappel in Appelterre en de gemeentelijke basisschool in Iddergem starten het nieuwe schooljaar in een nieuw gebouw.

In het Atheneum, waar leerlingen van het derde tot het zevende ASO, KSO, TSO en BSO school lopen, zullen alle leerlingen - ongeveer 660 - gebruikmaken van de nieuwbouw.


"In de nieuwbouw wordt de administratieve vleugel ondergebracht", vertelt directeur Helga Van der Elst. "De huidige lokalen voor administratie worden klaslokalen. Verder bevat de nieuwbouw lokalen wiskunde, verzorging, multimedia, levensbeschouwing, een nieuwe leraarskamer en een volledige bovenverdieping voor ons kunstonderwijs. De nieuwbouw vervangt de oude paviljoenen en containers. De inrichting is innoverend, met onder andere lokalen ingericht in aulavorm en flexibele banken."


In stedelijke basisschool De Oogappel in Appelterre neemt vandaag het voltallige lager onderwijs haar intrek in het nieuwe schoolgebouw. In februari konden sommige leerlingen al voor het eerst kennismaken met de nieuwbouw, die nu volledig is afgewerkt.


"Alle leerlingen van het eerste tot het zesde leerjaar zitten nu bij elkaar. Dat is nog nooit in de geschiedenis van het stedelijk onderwijs in Appelterre gebeurd", vertelt directeur Gerda Van den Abeele. "De kleuters en de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar waren vroeger aan de kerk ondergebracht. Nu krijgen de kleuters heel dat gebouw. Ook zal de kleuterspeelplaats het eerste trimester nog heraangelegd worden. De nieuwbouw bevat alle nieuwste materialen, van ergonomische tafels en stoelen tot de nieuwste digitale borden.

De nieuwbouw van de stedelijke basisschool De Oogappel.
Claudia Van den Houte De nieuwbouw van de stedelijke basisschool De Oogappel.

Sporterreinen

De oude klaslokalen worden gebruikt als techniek-, ICT-, leraars- en zorglokaal. We hebben voortaan ook een voetbal- en basketbalterrein en een grote speelweide. Er komt nog een tuintje en een plek met dieren." De Oogappel heeft nu 135 inschrijvingen, de maximumcapaciteit is 150 leerlingen. In de nieuwbouw van de gemeentelijke basisschool Iddergem zijn vier klassen voor het derde tot zesde leerjaar en twee zorgklassen ondergebracht. In de klassen, die elk een eigen kleurtje hebben, is er plaats voor honderd van de in totaal ongeveer 250 leerlingen van de school. "De nieuwbouw heeft ook een nieuwe sanitaire blok, refter, keuken en speelplaats", aldus directeur Geert Monsaert. (CVHN)

De nieuwbouw van de gemeentelijke basisschool.
Claudia Van den Houte De nieuwbouw van de gemeentelijke basisschool.