Klacht tegen D'haeseleer bij deontologische commissie

Er is bij de deontologische commissie van de stad een klacht ingediend tegen Forza Ninove-fractieleider Guy D'haeseleer. Aanleiding zou de brief zijn die het managementteam van het stadspersoneel schreef naar het schepencollege. Daarin het spreekt over een gebrek aan vertrouwen en zelfs intimidatie door het college. "Ik kan bevestigen dat er een klacht is ingediend, maar over de klacht mag ik niets zeggen", zegt gemeenteraadsvoorzitter Dirk Vanderpoorten.


"Ik zou de privacy van bepaalde ambtenaren hebben geschonden door de brief wereldkundig te maken", reageert D'haeseleer zelf. "Dat klopt niet, want iedereen weet wie het MAT is of kan dat nagaan."


D'haeseleer denkt dat burgemeester Tania De Jonge achter de klacht zit, maar dat ontkent zij op Facebook. "Met deze procedure heeft de burgemeester niets te maken", zegt ze. "Na het uitlekken van de brief heb ik me opgetrokken aan de positieve reacties van het personeel die zich door die brief niet aangesproken voelen. Straffer nog, ze waren niet eens op de hoogte van die brief." (CVHN)