Karolien De Roose (N-VA): “Zwaar teleurgesteld in Joost Arents”

Karolien De Roose
rv Karolien De Roose
Karolien De Roose, de andere verkozene van N-VA, zegt teleurgesteld te zijn dat partijgenoot Joost Arents nu toch nog in coalitie gaat met Open Vld en Samen.

“Dit zint mij helemaal niet”, aldus De Roose. “We hadden als partij consequent voor oppositie gekozen. Joost heeft duidelijk gekozen voor een schepenmandaat. Het feit dat hij voor het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD) een lijstverbinding wou aangaan met Open Vld was voor mij al een voorteken. Mijn voorgevoel heeft me niet in de steek gelaten. Ik had al een tijdje het gevoel dat er iets aan de hand was. Mijn teleurstelling is groot. Veel kandidaten van onze partij zijn van hun stoel gevallen. Joost heeft dit op eigen houtje gedaan. Het was hij die mij altijd beschuldigde de kant van Forza te kiezen, maar nu blijkt dat hij het is die voor het postje gaat. In de politiek kan je blijkbaar alleen maar jezelf vertrouwen.”

“Ik heb geen probleem met Open Vld, maar wel met Samen. De combinatie van socialisten en N-VA kan ik niet smaken. Bovendien heeft Samen ons als partij niet gespaard tijdens de verkiezingscampagne. De zet van Joost valt niet in goede aarde binnen de partij. We zijn met twee verkozenen voor N-VA. Het is niet omdat ik nieuw ben in de politiek dat ik de mond moet worden gesnoerd. Dat gevoel heb ik wel gehad bij Joost. Ik heb mij altijd heel rustig gehouden, maar ik beloof dat dit verleden tijd is. Dit heeft mij alleen maar gemotiveerd. Ik zal nog van mij laten horen.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luis Indepels

  Als zijn betrokkenheid voor de coalitie waarvoor Joost gekozen heeft even groot is als deze voor de NV-A zal het rap hommeles zijn. Maar ja, geld kan wonderen verrichten. Eén grote leugen is die man, net zoals de reden die hij opgeeft om over te lopen.

 • Antoon VAN MELKEBEEK

  Zes jaar geleden is hij met Forza gaan praten zonder mij, als lijsttrekker, en de andere verkozen Nva -leden te verwittigen. Toen waren we nog met 5 verkozen raadsleden.

 • mieke de smet

  Hoe 1 rotte appel een groot verschil kan maken.

 • Els Vervoort

  Laat Nva voorzitter Soetaert doen wat in Gent gebeurd is. Een stemming houden om het eventuele schepenambt van Arents aan iemand anders te geven.

 • Hedwig Jacobs

  En samen met U 350.000 echte Vlamingen, vanaf nu is Ninove geen zwarte vlek maar een rotte plek.