Hans De Smet underdog bij federale verkiezingen

Hans De Smet.
Foto CVHN Hans De Smet.
Wie in Oost-Vlaanderen woont, kan komende zondag ook kiezen voor PVGW, de Partij Voor Gehandicapten en Welzijn van Ninovieter Hans De Smet.

De partij is met haar deelname aan de federale verkiezingen de underdog van alle partijen. De lijst, nummer 34 voor de Kamer, telt negen kandidaten, waarvan drie effectieven. De Smet wil door op te komen meer aandacht vragen voor gehandicapten.


"Elke gehandicapte heeft een ander ziektebeeld, dus elke gehandicapte moet apart worden behandeld", aldus De Smet. "Iemand die doof is, is niet blind. Politici verschuilen zich vaak achter een verouderde wetgeving. Het wordt tijd dat die wordt aangepast. Voor andere bevolkingsgroepen gebeurt dat onmiddellijk, maar gehandicapten worden vaak beschouwd als derderangsburgers."


"Daarnaast geraken gehandicapten moeilijk aan een job. Zelfs voor een gehandicapte met een hogere opleiding zoals ik is dat moeilijk, al heb ik nu wel mijn schilderkunst. Toch ben ik er geen voorstander van dat werkgevers worden verplicht om gehandicapten aan te werven. Ik vind dat men gehandicapten meer moet ondersteunen opdat ze gemakkelijker aan werk geraken."

72.000 stemmen

Hij beseft wel dat het zondag niet makkelijk wordt om verkozen te geraken. "We hebben 72.000 stemmen nodig voor een zitje. We hadden niet de financiële middelen om affiches te laten drukken, maar hebben al


leen wat strooibriefjes uitgedeeld."


"Het belangrijkste voor mij is dat de gehandicapten onder de aandacht worden gebracht. Dat is mijn voornaamste doelgroep, al wil ik mij inzetten voor alle minderheidsgroepen. Ik wil iedereen oproepen om niet alleen voor mij te stemmen, maar bij iedere kandidaat van mijn partij het bolletje rood te kleuren. Elke stem telt." (CVHN)