Gezin vormt tuin om tot kerstdorp

OPBRENGST GAAT NAAR GOEDE DOEL VZW BENEFIET HAÏTI

Sandra, Lobke en Dirk in hun tuin die werd omgevormd tot kerstdorp.
Claudia Van den Houte Sandra, Lobke en Dirk in hun tuin die werd omgevormd tot kerstdorp.
Dirk Van Iseghem en Sandra Renneboog uit Aspelare hebben hun tuin omgebouwd tot kerstdorp. Iedereen kan er iets komen drinken voor het goede doel. De opbrengst gaat naar vzw Benefiet Haïti.

Het kerstdorp van Dirk Van Iseghem en Sandra Renneboog in de Cyriel Prieelstraat ademt één en al kerstsfeer uit. Een soort kleurrijke lichttunnel vormt de doorsteek naar de tuin, waar tal van kerstlichtjes, kerst- en sneeuwmannen, pinguïns, ijsberen, kerstbomen en veel meer voor een gezellige sfeer zorgen terwijl de kerstliedjes volop weerklinken. In de garage staan er kerstcadeautjes opgesteld. Via de garage kom je ook in een verwarmde tent die op het terras werd geplaatst en die een soort van gezellige kerstkroeg vormt.

In de garage staan kerstspulletjes opgesteld, het is ook de toegang tot de verwarmde tent.
Claudia Van den Houte In de garage staan kerstspulletjes opgesteld, het is ook de toegang tot de verwarmde tent.

Goede doel steunen

"Mijn broer Geert is de oprichter van vzw Benefiet Haïti", vertelt Dirk. "Hij gaat er twee keer per jaar naartoe. Met het geld dat hij inzamelt, worden onder meer schoolboeken en eten voor kinderen in Haïti gekocht. Ook heeft de vzw een school heropgebouwd en een voetbalschool mee helpen oprichten die 500 kinderen van de straat houdt. De grondstoffen in Haïti zijn zeer duur voor wat de mensen er verdienen. Onlangs bouwde de vzw een MUG van Zottegem om tot een busje voor de school. Vorig jaar besloten we voor het eerst om een kerstdorp te starten om de vzw te steunen in het kader van de Warmste Week voor Music For Life van Studio Brussel."

In de kerstkroeg kunnen bezoekers van het kersdorp iets gaan drinken.
Claudia Van den Houte In de kerstkroeg kunnen bezoekers van het kersdorp iets gaan drinken.

'Biestvrienden'

Dirk en Sandra hadden al wat ervaring met het creëren van een gezellige kerstsfeer. "We hebben in huis altijd veel kerstversiering en -verlichting opgehangen en ook buiten waren we hiermee al gestart. We houden van de kerstperiode. Heel wat kerstmateriaal van het kerstdorp komt van een café dat ermee gestopt is. De uitbaters hebben ons hun kerstgerief geschonken om ons initiatief voor het goede doel te steunen. We hebben er vier tot vijf weken over gedaan om het kerstdorp op te bouwen. Gelukkig kregen we hulp van onze buren, waarmee we de 'Biestvrienden' vormen. Het kerstdorp is een initiatief van de Biestvrienden", klinkt het.

De lichttunnel die de doorsteek vormt naar de tuin.
Claudia Van den Houte De lichttunnel die de doorsteek vormt naar de tuin.

2.000 euro ophalen

"Het was de bedoeling om een gezellige sfeer te creëren. De tunnel die we hebben gemaakt als ingang geeft onmiddellijk een 'wauw'-gevoel. Over ons terras hebben we een tent gezet en we hebben er een gezellig plekje van gemaakt. De bezoekers kunnen er iets drinken, zoals glühwein, cava, bier, koffie en frisdrank. We verkopen ook snoepzakken en wafels. We hopen in totaal zo'n 2.000 euro te kunnen ophalen voor vzw Benefiet Haïti." Iedereen kan vrij langskomen in het kerstdorp in de tuin van Dirk en Sandra.


Het kerstdorp is nog tot en met 5 januari elke dag open van 17 uur tot 21 uur, behalve op 24 en 31 december en op 1 januari, in de Cyriel Prieelstraat 28 in Aspelare. Meer informatie over vzw Benefiet Haïti via www.benefiethaiti.be.