Fikse straffen na overval op vleeswarenbedrijf

De drie daders van de overval op vleeswarenbedrijf Landuyt-Wauters uit Ninove zijn streng gestraft door de Dendermondse rechter.

Salekh S. uit Ronse kreeg drie jaar cel met uitstel. Soufiane A. (23) uit Geraardsbergen moet vier jaar de gevangenis in. Robin S. (20) uit Ninove kreeg drie jaar cel, waarvan de helft met uitstel.


Salekh S. en Soufiane A. drongen op 22 februari het bedrijfsgebouw aan de Neep binnen. Meteen kregen de zaakvoerders een pistool tegen het hoofd en werden ze gekneveld. Uiteindelijk raakten de overvallers in paniek en sloegen ze zonder buit op de vlucht. De politie kon hen na een korte klopjacht inrekenen. Ook Robin S. bleek bij de overval betrokken.

Spijt

Tijdens hun proces benadrukten de beklaagden hun spijt. "Het was ondoordacht", zei Salekh S. "Ik was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats."


Volgens zijn advocaat was het er ook amateuristisch aan toe gegaan. "Eén van de slachtoffers had zich na een paar minuten alweer zelf losgemaakt en het pistool dat werd gebruikt was nep en niet geladen", klonk het.


Voor Soufiane A. was het niet de eerste keer dat hij in aanraking kwam met het gerecht. Hij kreeg al eens vier jaar cel voor een reeks gewelddadige diefstallen. "Ik was dronken en ik ben dom geweest", klonk het.


Robin S. ontkende iets met de overval hebben te maken, maar intensief telefonisch conctact met A. bewijst het tegendeel. Hij stond volgens de openbaar aanklager tijdens de feiten bij het politiekantoor van Ninove op de uitkijk.


Bovendien werkt zijn vader in het vleesbedrijf en zou hij daardoor de andere twee waardevolle tips hebben gegeven. (DND)