Eerste boekenkaftdag in De Plomblom is succes

Jade (8) krijgt hulp bij het kaften van haar schoolboeken van een medewerkster.
Claudia Van den Houte Jade (8) krijgt hulp bij het kaften van haar schoolboeken van een medewerkster.
 In cultuurcentrum De Plomblom in Ninove konden kinderen en ouders gratis boeken kaften tijdens de boekenkaftnamiddag van Ezelsoor. Zo'n 100 kinderen kwamen langs op de eerste boekenkaftnamiddag.

Kinderen konden gratis en origineel vormgegeven kaftpapier krijgen in cc De Plomblom dat werd ontworpen door kinderen en jongeren uit de 24 steden en gemeenten die deelnemen aan het project. Zo was er ook kaftpapier uit Ninove beschikbaar dat gemaakt werd door een leerlinge uit het eerste jaar secundair onderwijs aan het Heilige Harten Secundair. Vrijwilligers van het cultuurcentrum en de bibliotheek hielpen de kinderen bij het kaften. "Een goed initiatief", vond Myriam Steenhoudt, die met kleindochter Jade (6) langskwam. "De kinderen zijn enthousiaster om hun boeken te kaften wanneer ze door iemand van hier worden geholpen." Ook bij de organisatoren klonk het tevreden. "Deze eerste boekenkaftnamiddag was een succes, dus we plannen volgend jaar een nieuwe editie", zegt Tina Verbraekel van het cultuurcentrum.

Cartoonist Bart Van Tieghem personaliseerde de boekenkaften.
Claudia Van den Houte Cartoonist Bart Van Tieghem personaliseerde de boekenkaften.
De kinderen mochten een keuze maken uit het gratis kaftpapier.
Claudia Van den Houte De kinderen mochten een keuze maken uit het gratis kaftpapier.
Heel wat kinderen lieten de kaft van hun boek personaliseren door cartoonist Bart Van Tieghem.
Claudia Van den Houte Heel wat kinderen lieten de kaft van hun boek personaliseren door cartoonist Bart Van Tieghem.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.