Dirk vormt frituur om tot eerste soepbar in Ninove: “Ik volg gezonde trend”

Dirk Van Der Schueren in zijn nieuwe soepbar Verdi in Aspelare.
Claudia Van den Houte Dirk Van Der Schueren in zijn nieuwe soepbar Verdi in Aspelare.
Dirk Van Der Schueren (51) heeft de eerste soepbar in Ninove geopend in het oud gemeentehuis van Aspelare, waar hij 18 jaar lang een frituur had. Frietjes zijn er nog steeds verkrijgbaar, maar de nadruk ligt voortaan op verse, gezonde soepen. “Ik probeer de iets gezondere trend te volgen”, zegt Dirk.

Dirk Van Der Schueren, chef-kok van opleiding, heeft twaalf jaar restaurant D’Eeterij in Outer uitgebaat en nadien 18 jaar frituur Friet Verdiep langs de Geraardsbergsesteenweg in Aspelare. Die frituur heeft hij nu omgevormd tot een soepbar. Soepbar Verdi opende maandag de deuren. De naam is een combinatie van ‘ver’ (groen) en ‘di’ van Dirk en zat ook in de naam van zijn vroegere frituur ‘Friet Verdiep’. “Er is elke dag keuze uit twee verschillende verse soepen”, vertelt Dirk. “Ik serveer de soep telkens samen met een stukje fruit en brood, zodat het een volwaardige maaltijd is.” Friet en groentesoep zijn twee uitersten op de gezondheidsschaal, maar Dirk combineert beiden: “Ik serveer ook rundshamburger, spaghetti en zelfgemaakte rijstpap. Voorlopig zijn er ook nog Bicky Burgers en bouletten te verkrijgen, maar het is de bedoeling dat die op termijn verdwijnen. Ik wil de stap voor de omschakeling niet té groot maken.”

Hersenbloeding

Dirk kreeg twee maanden geleden een hartinfarct en een hersenbloeding. Dat was evenwel niet de reden om meer met gezonde voeding bezig te zijn. “Ik was al van voordien van plan om een soepbar te beginnen. Het gebeurde toen ik de stand van de watermeter aan het invullen was. Plots kon ik niets meer.” Hij hield er gelukkig niets aan over. “Ik ben wonderlijk snel hersteld. Volgens de dokters komt maar één op de honderd er zo goed door als ik.”

“Het idee om met een soepbar te starten, kreeg ik nadat ik vorig jaar een soepbar in Gent bezocht. Ik vond dat een topidee en besloot om er ook één te openen in Ninove. Ik probeer daarmee de iets gezondere trend te volgen. Ook in Antwerpen, Brussel en Aalst bestaat het al. Er zijn al zoveel frituren, soms moet je eens iets nieuw proberen. Ik denk dat het een succes zal worden. De eerste dag is alvast schitterend geweest. Eén van de bezoekers was een ouder koppel met hun kleinkinderen: zij aten soep, terwijl de kleinkinderen van een Bicky Burger smulden.”

Het interieur van de zaak werd volledig vernieuwd. “Het is de bedoeling dat mensen hier relaxt kunnen genieten van hun maaltijd, met eventueel een glas wijn, een koffie of een pintje.”

Soepbar Verdi is elke weekdag open van 11 uur tot 14 uur en van 16 uur tot 19 uur.

Dirk Van Der Schueren in zijn nieuwe soepbar Verdi in Aspelare.
Claudia Van den Houte Dirk Van Der Schueren in zijn nieuwe soepbar Verdi in Aspelare.
De nieuwe soepbar Verdi langs de Geraardsbergsesteenweg in Aspelare.
Claudia Van den Houte De nieuwe soepbar Verdi langs de Geraardsbergsesteenweg in Aspelare.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Natacha Persyn

  Top. Door jou zullen er nog colgen

 • Els Verleysen

  Zalig initiatief in Gent ben ik al vaak geweest en onlangs nog gedacht dit ontbreekt in onze streek. Kom zeker langs. Veel succes!

 • gunther redant

  Succes Dirk! Heel mooie carrière switch en tot snel ;)

 • ringo van der pulst

  Den ibrahim van lang geleden;proficiat dirk met je nieuwe uitdaging.