Café Moesj volledig vernieuwd het nieuwe jaar in

Uitbater Hans Michiels in zijn vernieuwde  café Moesj in Meerbeke.
Claudia Van den Houte Uitbater Hans Michiels in zijn vernieuwde café Moesj in Meerbeke.
Café Moesj in Meerbeke is volledig vernieuwd en terug open, na drie weken vernieuwingswerken. 

Het café in de Gemeentehuisstraat vierde op 22 december haar 30-jarig bestaan. De dagen voordien werden er al nieuwe ramen en deuren geplaatst en na het jubileumfeestje gingen de deuren terug dicht voor nog meer werken. “Het café kreeg een nieuw brandvertragend plafond, dat een brand een half uur tot drie kwartier vertraagd vooraleer hij zich verderzet naar de bovenverdieping”, vertelt Hans ‘Moesj’ Michiels, de uitbater van café Moesj. “Ook werd de elektriciteit volledig vernieuwd, die zeer verouderd was. Tegelijk werd het café ook opgefrist en kreeg het een nieuw kleurtje.”

Opvallend is dat twee ramen met tussenstuk werden omgevormd tot één groot raam. “Zo heb ik een veel beter zich op mijn terras in de zomer, want dat zag ik voordien niet goed. Ook zorgt het voor meer lichtinval in het café, waardoor het café minder donker is. Het enige wat volledig behouden bleef, is één muur en mijn antieke glazenrek. Dat doe ik nooit weg. Ik ben wel blij dat ik veel hulp heb gekregen van familie, vrienden en vakmannen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.