BV's voetballen voor goede doel

OPBRENGST GALAMATCH GAAT NAAR A FUTURE FOR TOGO

Een fan neemt een selfie met acteur Christophe Stienlet.
Claudia Van den Houte Een fan neemt een selfie met acteur Christophe Stienlet.
Op het terrein van FC Kerksken heeft een team van BV's gisteren zijn beste voetbaltalent laten zien tijdens een benefietmatch ten voordele van A Future For Togo. Onder meer Wim Soutaer, Dean en een hele reeks acteurs uit De Buurtpolitie kwamen voetballen.

De mensen van vzw A Future For Togo (AFFT), die zich inzetten voor weeskinderen in Togo, namen zelf het initiatief om een galavoetbalwedstrijd te organiseren ten voordele van hun projecten in Togo. "We wilden eens iets totaal anders doen om geld in te zamelen voor onze vzw", vertelt Gunter De smet van de vzw AFFT uit Voorde. "BV's strikken voor de galamatch, ging vrij vlot. Ik ben onmiddellijk beginnen bellen, mailen en berichten sturen. Tot mijn eigen verbazing had ik na een goede week al een hele voetbalploeg van BV's. Toen ik bevestiging kreeg van enkele bekende namen, waren heel wat mensen gemotiveerd om mee te doen. De opbrengst van de galamatch - toegang, barbecue en sponsoring - gaat naar het afwerken van onze grote boerderij voor wees- en straatkinderen in Togo. Het is de bedoeling dat ze binnen één jaar veel minder hulp nodig hebben en zelf voor hun eten zullen kunnen zorgen."

Zanger Dean (links) laat zijn voetbalkunsten zien.
Claudia Van den Houte Zanger Dean (links) laat zijn voetbalkunsten zien.

FC Kerksken

De galavoetbalmatch vond plaats op het terrein van FC Kerksken. "We hadden twee jaar geleden al eens kleren ingezameld voor AFFT. Zo is men bij ons terechtgekomen voor de match", vertelt Patrick Marginet van FC Kerksken. "De opkomst voor de wedstrijd is goed. Het mooie weer heeft daarbij natuurlijk meegespeeld. Sommige bezoekers komen van ver. Er waren hier 's ochtends al mensen aan het kamperen." Een groep tienermeisjes uit onder meer Heist-Op-Den-Berg, Hoboken, Leuven en Brussel stond hevig te supporteren aan de zijlijn, met een spandoek met als opschrift 'Hop hop hop de buurtpolitie aan de top!'. "Wij zijn fans, ja. Vooral van Andy en Nicoline, maar eigenlijk van iedereen uit De Buurtpolitie", aldus Julie Janssens en Caro Van Ouytsel, twee van de groep meisjessupporters.

Gunter De smet (rechts) van de vzw A Future For Togo en Wim Soutaer met twee teamleden.
Claudia Van den Houte Gunter De smet (rechts) van de vzw A Future For Togo en Wim Soutaer met twee teamleden.

De Buurtpolitie

Naast de acteurs uit De Buurtpolitie namen onder meer ook zangers Wim Soetaer en Dean deel aan de voetbalwedstrijd, net als acteur Christophe Stienlet - 'Bartje' uit Schuif Af. "Ik doe zo'n benefietvoetbalwedstrijd met heel veel plezier", zegt Dean. "Ik heb tien jaar geleden zelf gevoetbald en droom er nog vaak van op het veld te staan. In mijn droom gaat het voetballen wel wat vlotter dan in de realiteit", lacht hij. Ook Wim Soutaer nam naar eigen zeggen met veel plezier deel. "Ik had al gehoord van de vzw, maar wist niet precies wat ze juist deed. Ik heb ooit al eens een auto naar Gambia gebracht voor het goede doel: zo'n zaken spreken mij aan. Ik vind het belangrijk om iets te doen voor anderen mensen." Michel Van den Brande en Loes Van den Heuvel uit FC De Kampioenen gaven als ambassadeurs en peter en meter van A Future For Togo de aftrap van de match.


De wedstrijd van de BV's tegen AFFT-sympathisanten eindigde gelijk (3-3), maar na de strafschoppen verloren de BV's nipt met 6-5.