72 procent van bestuurders te snel op Geraardsbergsesteenweg

Illustratiefoto
RV Illustratiefoto
De politie van Ninove heeft in november 11.441 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. In totaal waren er 1.540 bestuurders die het gaspedaal te hard induwden en een boete kregen. Dit is goed voor bijna 14 procent van alle bestuurders die in Ninove passeerden. 

De meeste overtredingen vonden plaats in Nederhasselt op de Geraardsbergsesteenweg. Van de 394 gecontroleerde voertuigen reden er maar liefst 287 voertuigen te snel. Goed voor 72 procent van alle bestuurders die daar passeren in de straat. Ook in de Nederhasseltstraat werden heel wat overtredingen vastgesteld. Van de 72 gecontroleerde bestuurders waren er ook hier dertig die te snel reden, goed voor meer dan 40 procent. 

Het minste aantal overtredingen werd vastgesteld op de Brakelsesesteenweg in Outer. Daar werden meer dan 1.700 bestuurders gecontroleerd en reden er slechts 43 te snel. Ook de Halsesteenweg in Meerbeke en de Edingsesteenweg scoren goed met respectievelijk 2,75 en 4,90 procent van de automobilisten die in overtreding zijn. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Daisy Gossuin

    50 is meer dan voldoende vooral op delen waar de huizen dicht bij de straat staan. Je passeert zelfs enkele scholen!!! Dus omdat een groot percentage zich niet aan de snelheid houdt, moet de snelheidsbeperking worden opgedreven????

  • Marie-Louise Asselman

    Om op deze weg maar 50 km per uur te halen, dient men op de steile bergaf constant op de rem te staan. Ik maak dat dagelijks mee. Er is geen enkele reden waarom hier de limiet van 50 km gehanteerd dient te worden, behalve de toestroom van boetes. Wees correct en maak er 70 km van.

  • Rene Dannau

    dat wil zeggen dat de limiet er te laag ligt dus maak het maar weer 90km met inhaal verbod.