"Kunnen soms onze eigen oprit niet meer af"

BEWONERS ZIJN PARKEERPROBLEMEN IN STRAAT KOTSBEU

Bewoners Peter, Kris en Ilsa in het deel van de straat waar er parkeerproblemen zijn.
Claudia Van den Houte Bewoners Peter, Kris en Ilsa in het deel van de straat waar er parkeerproblemen zijn.
De bewoners van de 't Angereelstraat zijn de parkeerproblemen in een deel van hun straat beu. Er kwam een appartementsblok met een parkeergarage die -vooral voor bredere wagens- aan de smalle kant is, waardoor heel wat mensen zich op straat parkeren. De andere bewoners kunnen soms hun oprit niet meer af en vrachtwagens of tractors kunnen met moeite door.

De parkeerproblemen in een deel van de 't Angereelstraat zijn volgens de bewoners begonnen na de komst van een nieuw appartementsblok. "Sindsdien staan er veel wagens geparkeerd op straat", zegt bewoner Kris Despretz. Het appartementsblok heeft achter het gebouw nochtans parkeerplaats, maar die is vooral voor bredere wagens aan de smalle kant. Met een breedte van 2,75 meter is het voor de meeste personenwagens zeker niet ondoenbaar om erdoor te rijden, maar voor bijvoorbeeld een lichte bestelwagen of iets bredere personenwagens is er toch wat precisiewerk vereist. Heel wat appartementsbewoners lijken zich alvast voor het gemak op straat te parkeren. "Camionettes kunnen er met moeite door. We hebben weet van een bewoner die een camionette heeft en die steeds op straat parkeert", aldus de buurtbewoners, die hinder ondervinden door de geparkeerde auto's in hun straat.

Tractors kunnen bijna niet door in de straat.
repro Claudia Van den Houte Tractors kunnen bijna niet door in de straat.

Luid claxonneren

"Doordat de auto's langs beide kanten van de straat geparkeerd staan, is de doorgang er te smal", vertelt Kris Despretz. Dat zegt ook Ilsa Van Droogenbroeck: "Vorige week was er bijvoorbeeld een tractor die absoluut niet door kon en luid stond te claxonneren. Uiteindelijk is iemand zijn auto gaan verplaatsen. Soms staan de wagens ook deels voor onze oprit en moeten we heel wat draaien en keren om van onze oprit te geraken. Nadat het appartementsblok er kwam, werden er hoeken van parkeervakken op straat aangebracht, maar de parkeerplaatsen liggen heel slecht. Ik heb de indruk dat het parkeerprobleem er sindsdien net slechter op is geworden. Misschien was het een beter idee geweest om halfmaandelijks beurtelings parkeren in te voeren."

De doorgang naar de parkeerplaats van het appartementsblok.
Claudia Van den Houte De doorgang naar de parkeerplaats van het appartementsblok.

Stationsparking

Peter van café Jempi hoort in zijn café ook regelmatig klachten over het parkeerprobleem: "Iemand moest vertrekken naar zijn werk, maar kon niet weg omdat er mensen voor zijn deur stonden geparkeerd. Vrachtwagens kunnen soms maar met moeite door. De mensen zouden zich beter 's avonds parkeren op de stationsparking, want die staat dan leeg, maar ze willen meestal niet te ver stappen." Schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen/Groen) wijst erop dat parkeervakken net worden aangebracht om parkeerproblemen te vermijden. "Als je geen parkeervakken aanduidt in zo'n geval, dan krijg je auto's die te dicht bij opritten staan en ze zorgen er ook voor dat de geparkeerde auto's genoeg afstand van elkaar houden. We zullen dit ter plekke eens moeten gaan bekijken."