'Dwars door Neigembos' levert 3.600 euro op voor Muco en 1.800 voor Wenteka

Organisatoren Koen Van den Houte, Chiro Sjaloom Meerbeke en de meisjesscouts Ninove overhandigen de opbrengst aan de Mucovereniging en vzw Wenteka.
Claudia Van den Houte Organisatoren Koen Van den Houte, Chiro Sjaloom Meerbeke en de meisjesscouts Ninove overhandigen de opbrengst aan de Mucovereniging en vzw Wenteka.
De eerste ‘Dwars door Neigembos’ heeft in totaal 5.400 opgebracht voor twee goede doelen: de Mucovereniging en vzw Wenteka.

Koen Van den Houte organiseerde de jogging en wandeling samen met Chiro Sjaloom Meerbeke en de meisjesscouts Ninove. Aan de eerste editie namen er in totaal 432 joggers en wandelaars deel. Per deelnemer ging er telkens vier euro naar het goede doel. Daarnaast gingen ook alle opbrengsten van drank- en eetstanden naar de twee goede doelen. De Mucovereniging ontving 3.600 euro en de vzw Wenteka, een plaatselijke vereniging uit Denderwindeke die elk jaar een reeks jeugdactiviteiten organiseert tijdens de zomermaanden, ontving een cheque van 1.800 euro. "Het geld zal goed besteed worden. Er is nog heel veel onderzoek nodig naar Muco om verdere aftakeling te voorkomen. Alle bedragen zijn zeer welkom", zegt Vera Van Snick, een kinesiste uit Meerbeke die in contact staat met de Mucovereniging en zelf Mucopatiënten behandelt. Ook vzw Wenteka is zeer dankbaar. "We kunnen het geld heel goed gebruiken. We bestaan vijf jaar en hopen nog veel kinderen te mogen ontvangen de volgende zomervakanties", aldus Bart Barbieur. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.