Man riskeert celstraf voor diefstal schroevendraaier van 3 euro

Een advocaat in de correctionele zittingszaal van het gerechtshof in Mechelen.
David Legreve Een advocaat in de correctionele zittingszaal van het gerechtshof in Mechelen.
Olivier P. uit Grobbendonk gaat in beroep tegen de celstraf van zes maanden effectief die hij kreeg omdat hij in 2016 schuldig bevonden werd aan de diefstal van een schroevendraaier ter waarde van 3,29 euro. Het parket vordert opnieuw een effectieve straf.

De feiten werden niet betwist maar wel gekaderd. “Het is toch wel een strenge straf voor een schroevendraaier van iets meer dan drie euro”, vond de raadsman van P. Zelf stelde de jongeman uit Grobbendonk een werkstraf voor. “Het was een stommiteit. Meer kan ik niet zeggen”, besloot P. 

Het parket vorderde opnieuw een effectieve bestraffing. Het hield rekening met het strafregister van P. dat inmiddels goed gevuld raakte. 

Behalve diefstallen stonden er ook al veroordelingen op voor drugsfeiten en wapenbezit. Rechter Theo Byl nam de zaak in beraad maar gaf de beklaagde nog mee dat een rechtbank geen café is: “Hier kan je niet zelf kiezen welk soort pintje je wil.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.