Buurt toch niet naar Raad van State over Woonbal-project

Zo zal de nieuwe indeling van de terreinen en de infrastructuur van KFC Nijlen eruit gaan zien.
RV Zo zal de nieuwe indeling van de terreinen en de infrastructuur van KFC Nijlen eruit gaan zien.
"Het dossier en de centen om naar de Raad van State te trekken tegen het Woonbalproject lagen klaar. Maar we hebben het ingetrokken", zegt buurtbewoner Raf Vaes. De buurt verzette zich, uit vrees voor de verkeersdrukte, tegen de aanleg van zes voetbalterreinen en infrastructuur voor KFC Nijlen en 150 woningen. Maar burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) en KFC Nijlenvoorzitter Walter Verstraeten engageren zich nu om alleen bestemmingsverkeer toe te laten.

In het voorjaar deelde Raf Vaes nog pamfletten uit om de procedure voor het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Woon-bal te stoppen. Vooral de verkeersveiligheid en leefbaarheid van tien straten stond voor de buurt op het spel.


De drie partijen gingen echter aan tafel zitten. Het resultaat: een duidelijke engagementsverklaring. "Walter Verstraeten, voorzitter van KFC Nijlen vroeg om met mij aan tafel te zitten. Het gemeentebestuur werd ook betrokken", legt Vaes uit. "We gaan nu een vzw oprichten die honderden buurtbewoners vertegenwoordigt. We trekken dus niet naar de Raad van State."


Burgemeester Paul Verbeeck engageert zich op tien punten. "We nemen maatregelen om alleen bestemmingsverkeer toe te laten en overlast te vermijden. Bijzondere aandacht gaat naar de knooppunten in de Molenstraat en er komen veilige wegen voor de fietsers en voetgangers", legt Verbeeck uit.

V.l.n.r.: Buurtbewoner Raf Vaes, burgemeester Paul Verbeeck, schepen Paul Laurijssen en Walter Verstraeten, voorzitter KFC Nijlen.
Bertje Warson V.l.n.r.: Buurtbewoner Raf Vaes, burgemeester Paul Verbeeck, schepen Paul Laurijssen en Walter Verstraeten, voorzitter KFC Nijlen.

Begin 2018

Ook KFC Nijlenvoorzitter Walter Verstraeten doet zijn duit in het zakje. "Wij zullen rekening houden met de overlast voor de huizen rondom de voetbalterreinen. De kantine die we gaan bouwen, zullen we ter beschikking stellen voor buurtvergaderingen en we zullen regelmatig overleg plegen. Ik ben blij dat er nu niets meer in de weg ligt, want ik wacht al tien jaar om aan de Goorstraat uit te breiden en te vernieuwen. Begin 2018 beginnen we te bouwen", zegt Verstraeten. Hij schat dat het nieuwe complex tussen 1,5 en 2 miljoen euro zal kosten. KFC Nijlen telt 27 ploegen en één damesploeg, goed voor 535 leden (spelers, trainers en bestuur). (WAE)