10 dagen voor start wielerkoers: raadslid klaagt wegverzakking aan

Stefaan Bruyninckx aan de verzakking aan de Herenthoutseweg. De technische dienst heeft de weg al hersteld.
Aerts Stefaan Bruyninckx aan de verzakking aan de Herenthoutseweg. De technische dienst heeft de weg al hersteld.
Zondag 11 juni wordt de internationale wielerwedstrijd Spar-Flanders Diamond Tour voor Dames in Nijlen gereden. Maar Stefaan Bruyninckx (N-VA) vraagt zich af of het wegdek van de Herenthoutsesteenweg wel veilig genoeg is omdat daar een kleine verzakking is.

"Ik vind dit een zeer leuk initiatief waar trouwens veel mensen werk in gestoken hebben. Maar aan de Herenthoutsesteenweg ter hoogte van nummer 142 waar de renners passeren is het wegdek niet in orde, er is daar een verzakking. Deze onveilige situatie moet opgelost zijn voor de koers start", zei Stefaan Bruyninckx tijdens de gemeenteraad.

Veilig verklaard

Sportschepen Luc Luyten antwoordt dat er niets aan het toeval overgelaten wordt. "Het gaat om een internationale koers voor elite-dames van het hoogste niveau. Het parcours is gecontroleerd door twee motorrijders die de koers volgen. Daaruit bleek dat aan de Herenthoutsesteenweg op het scheiden van de rijbaan met het voetpad een kleine verzakking is. Onze technische dienst heeft de put vandaag over een afstand van 20 meter gedicht. De Belgische Wielerbond heeft het parcours nagekeken en veilig verklaard. Enkele uren voor de koers wordt er nog een laatste veiligheidstest gedaan", vertelt sportschepen Luc Luyten.


Om 13.15 uur start de ploegenvoorstelling van de rensters op de Bevelsesteenweg in Nijlen. Er zijn 24 teams van maximaal 6 deelneemsters. Rensters uit heel Europa, Canada, USA, Australië en uiteraard ook Belgische teams doen mee.

Feesttent

Aan de Bevelsesteenweg op de hoek van de Kreitenbergstraat en de Guido-Gezellelaan, staat er een grote tent waar vertrek en aankomst is. Om 14.30 uur start de wedstrijd. Er worden één grote ronde en acht plaatselijke rondes door Groot-Nijlen gereden. Het wielerfeest duurt tot minstens 19 uur en bij de aankomst kan je genieten van dranken aan democratische prijzen. De omloop gaat over de nieuwe Bevelsesteenweg richting Herenthout en komt ook in Bevel-Heikant en Bevel-Dorp en zo terug naar Nijlen. De eerste ronde gaat door Kessel. (WAE)