Vechtende vrouw die stomdronken voor rechter stond veroordeeld tot maand cel

De vrouw verscheen stomdronken voor de strafrechter in Veurne.
JHM De vrouw verscheen stomdronken voor de strafrechter in Veurne.
Een 50-jarige vrouw uit Nieuwpoort is veroordeeld tot een maand cel en 800 euro boete omdat ze in de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis een andere patiënt een duw gaf omdat ze geen sigaret kreeg. Ze brak daarbij ook de bril van de dame. 

A.R. pleegde de feiten toen ze zwaar onder invloed was. Alcohol is de rode draad in het leven van de vrouw, want op haar proces twee weken geleden verscheen ze al waggelend en lallend voor de strafrechter in Veurne. A.R. had toen om 9 uur al veel te diep in het glas gekeken en was stomdronken. Ze moest ondersteund door een man de zaal worden binnengeleid, en stootte buiten haar hoofd tegen een muur. De rechter sprak er haar over aan. “In het dossier staat dat je een alcoholprobleem hebt mevrouw en daar ben je duidelijk niet van af. Je bent nu toch opnieuw zwaar dronken hé?” vroeg ze. Vreemd genoeg ontkende A.R. “Ik dronken? Maar neen, ik heb gewoon een grote verkoudheid en neem wat medicatie”, lalde ze, daarbij struikelend over al haar woorden. “Ik heb al een jaar niets meer gedronken.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.