Inbrekers gooien kluis op straat na inbraak en vluchten weg

Foto ter illustratie
Bollen Foto ter illustratie
Afgelopen nacht werd een zware inbraak gepleegd in een handelszaak in de Valkestraat in Nieuwpoort-Stad, vlak aan de Kaai. De daders zijn ervandoor gegaan met de kluis. De buit zou verschillende duizenden euro's bedragen.

De inbrekers drongen rond 2.30 uur het privégedeelte van een handelszaak binnen. Die handelszaak is vooraan gelegen tussen rijwoningen maar het is duidelijk dat de dieven achteraan binnen raakten. Daarvoor klommen ze van dak tot dak tot aan het raam op de eerste verdieping van het privégedeelte. Ze konden het raam forceren en drongen binnen. 

Op de eerste verdieping stond de kluis waarin de opbrengsten en bankkaarten van de zaak bewaard worden. Het is niet duidelijk of de dieven wisten dat de kluis daar stond maar het is wel opvallend dat ze meteen inbraken op de eerste verdieping. Ze namen de zware kluis mee en gooiden die door het raam aan de voorkant op straat. De kluis kwam met een harde plof op straat terecht waardoor buurtbewoners gewekt werden. 

Een getuige zag daarna hoe vier tot vijf mannen de kluis optilden en in een klaarstaande auto staken. Daarna gingen ze er vandoor. De politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. De buit is vrij groot en bedraagt verschillende duizenden euro’s.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • robrecht Peeters

    een paar ontevreden klanten...….