Herr Flick veilt schilderij van Herr Seele

Herr Flick (rechts) leidt de veiling in goede banen, Gruber, schepen Bert Gunst en Helga zien dat het goed is. De opbrengst gaat naar de Ibisschool in Oostende.
Foto Proot Herr Flick (rechts) leidt de veiling in goede banen, Gruber, schepen Bert Gunst en Helga zien dat het goed is. De opbrengst gaat naar de Ibisschool in Oostende.

Voor de tweede keer is schepen Bert Gunst (CD&V), ook uitbater van The Newport Times, erin geslaagd drie acteurs uit de Britse serie 'Allo 'Allo! naar Nieuwpoort te halen. Dit weekend brachten luitenant Gruber, Helga en Herr Flick een pak volk op de been. "Blijkbaar zijn de mensen 'Allo 'Allo! nog niet vergeten", lacht Gunst. "Hoogtepunt was de veiling van een schilderij van Herr Seele, in goede banen geleid door Herr Flick. De opbrengst gaat naar de Ibisschool in Oostende. Herr Seele liet zich inspireren door het kunstwerk 'De rechtvaardige rechters', dat al 84 jaar spoorloos is." Naast een ontmoeting met de acteurs van de serie konden de mensen ook een bezoekje brengen aan een antiekmarkt en een foodtruckfestival. (GUS)