Geen één of twee, maar ELF parkeerboetes netjes naast elkaar

EIGENAAR HAD AUTO BETER NIET UITGELEEND AAN VRIEND

Elf boetes achter de voorruit van de Peugeot in de Zeelaan in Nieuwpoort.
Bart Boterman Elf boetes achter de voorruit van de Peugeot in de Zeelaan in Nieuwpoort.
Achter een voorruit van een auto in Nieuwpoort liggen maar liefst elf parkeerboetes netjes uitgestald. Het lijkt wel alsof de bestuurder zijn verzameling wil etaleren. De eigenaar van de wagen valt echter uit de lucht. "Ik heb mijn auto uitgeleend, ik weet van niets. Ik betaal die boetes niet", reageert hij woedend.

Sommigen sparen postzegels, anderen sparen parkeerboetes. Dat is tenminste wat je zou denken als je langs de geparkeerde Peugeot 307 in de Zeelaan in Nieuwpoort wandelt. Achter de voorruit van de wagen liggen liefst elf boetes van 30 euro, netjes naast elkaar. Er ligt ook een briefje met daarop 'Auto defect, ben zo terug met $. Dank u voor uw begrip'. Het briefje heeft de parkeerwachters duidelijk niet op andere gedachten gebracht. De parkeerboetes dateren van de periode juni tot september en werden uitgeschreven op een boogscheut van elkaar, namelijk in de Edmond Kamplaan, de James Ensorlaan en de Zeelaan. De bestuurder van de wagen woont in die buurt en is blijkbaar nooit op zoek gegaan naar gratis parkeerplaatsen.

Bij de boetes ligt een briefje met de boodschap: 'Auto defect, ben zo terug met $. Dank voor uw begrip'.
Bart Boterman Bij de boetes ligt een briefje met de boodschap: 'Auto defect, ben zo terug met $. Dank voor uw begrip'.

Weken niets gehoord

Maar wat blijkt? De eigenaar van de wagen weet van niets. "Ik val uit de lucht. Ik heb een rijverbod en leende mijn wagen uit aan een vriend. Ik weet zelfs niet waar mijn wagen staat en ik heb mijn vriend al weken niet gehoord. Ik ben geenszins van plan die boetes te betalen", aldus de eigenaar, een man uit Koksijde die liever anoniem blijft. Hij belde de bestuurder aan wie hij de wagen had uitgeleend gisteren meteen op. Dat bracht schot in de zaak. "Mijn auto stond blijkbaar in panne, een defect bij het starten. Mijn vriend zei dat hij in geldnood zat en zich geen parkeertickets kon veroorloven. Intussen zou hij de wagen hebben laten herstellen en heeft hij naar eigen zeggen het geld gevonden om de boetes te betalen. De meeste boetes zouden nu ook al effectief betaald zijn, als ik hem mag geloven. Woensdagmiddag zal hij de wagen verplaatsen om nog meer boetes te vermijden. Hoop ik."