François trof Dave Bertram dood aan in caravan: “Dacht dat hij zijn ramen had verduisterd”

François Spreuwers trof Dave Bertram levenloos aan in zijn caravan en belde de hulpdiensten. Alle hulp kwam echter te laat.
Bart Boterman François Spreuwers trof Dave Bertram levenloos aan in zijn caravan en belde de hulpdiensten. Alle hulp kwam echter te laat.
Dave Bertram (44), die man die dinsdag levenloos werd aangetroffen in zijn caravan op Camping Polderpark in Nieuwpoort, is wellicht in slaap gevallen toen hij meer dan een week geleden een pan op het vuur had gezet. De man werd dinsdag pas ontdekt, door campingbewoner François Spreuwers. “We vonden het raar dat we hem niet meer zagen. De ramen waren zwart, maar we dachten dat hij ze geblindeerd had", getuigt hij. 

Volgens het parket van Veurne staat na onderzoek vast dat Dave Bertram, vader van internationaal topmodel Stephanie Rose Bertram (24), stierf aan een CO-vergiftiging. Er stond nog een pan op het fornuis in de uitgebrande keuken. “Het heeft gebrand, maar het vuur is allicht uit zichzelf gedoofd door zuurstoftekort. Dat heeft echter het dodelijke koolstofmonoxide (CO) doen vrijkomen”, zegt Filiep Jodts van het parket van Veurne. Het hondje werd dood tussen de zetel en de radiator teruggevonden. Dave Bertram zou er al langer dan een week gelegen hebben. 

Het was campingbewoner François Spreuwers die dinsdagnamiddag samen met zijn echtgenote het levenloze lichaam van Dave Bertram aantrof. “We hadden hem al meer dan een week niet gezien en begonnen dat raar te vinden. Dave had namelijk een nieuwe puppy, een Jack Russel, waarmee hij elke dag ging wandelen. De ramen van zijn caravan zagen er weliswaar plots zwart uit, maar we dachten dat hij zijn ramen had verduisterd. Toen we ongerust begonnen worden, zijn we gaan kijken”, getuigt François, die Dave Bertram al 15 jaar kent vanop Camping Polderpark.

Binnenin de caravan deden François en zijn echtgenote een erg lugubere ontdekking. “De deur was niet op slot. We zagen Dave liggen en zijn meteen naar buiten gegaan om de hulpdiensten te bellen. Binnenin de caravan zag alles zwart. We zijn er nog steeds niet goed van. Dave was een vriendelijke, behulpzame mens in onze ogen. Mijn zoon kende Dave zelfs heel goed. Hij is er kapot van”, aldus François, die het slachtoffer al 15 jaar kent als bewoner van Camping Polderpark. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.