Dans de charleston onder het Albert I-monument

Het Albert I-monument in Nieuwpoort.
GUS Het Albert I-monument in Nieuwpoort.
Het bezoekerscentrum Westfront onder het Koning Albert I-monument wordt op zaterdag 8 december tussen 19.30 en 23 uur omgevormd tot een dansvloer voor het evenement ‘After war dance evening’.

Het einde van de Eerste Wereldoorlog, exact honderd jaar geleden, kan je in Nieuwpoort al dansend vieren. Het Koning Albert I-monument werd ooit opgericht op initiatief en met de steun van de oud-strijders van de Eerste Wereldoorlog. Het staat vlak bij het sluizencomplex Ganzepoot, dat tussen 1914 en 1918 een cruciale rol heeft gespeeld tijdens de onderwaterzetting van de IJzervlakte. Dat historische monument wordt nu het decor voor een dansavond in de stijl van 1920. Pas dus jouw outfit aan en kom genieten van muziek en hapjes. Inspiratie doe je op tijdens de demonstraties van de dansstijlen charleston, swing en jazz. De eerste 100 aanwezigen krijgen een kleine attentie. Op de Facebookpagina van Westfront maak je kans op een gratis ticket. Wie niet wint, kan een kaartje bestellen via de toeristische of cultuurdienst voor 15 euro in voorverkoop. In die prijs zitten drie hapjes en een drankje. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.