Brand in kerk Nieuwpoort blijkt mist

De Onze-Lieve-Vrouwkerk in Nieuwpoort
Google Street View De Onze-Lieve-Vrouwkerk in Nieuwpoort
De brandweer is rond middernacht uitgerukt naar de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Nieuwpoort na een melding over rookontwikkeling. Een buurtbewoner zag ‘rook’ rond de kerktoren hangen en belde meteen de hulpdiensten. De pompiers rukten vervolgens uit met een ladderwagen en een tweetal tankwagens, zo meldt Focus-WTV.

Eens ter plekke namen enkele brandweermannen plaats in de ladderwagen en inspecteerden zo de toren en de zijbeuken. Er werden geen sporen van rook of vuur aangetroffen. Ook in en rond de kerk werd niets verdachts vastgesteld. Wat bleek? De dichte mist rond de kerk bleek de boosdoener. De buitenverlichting met natriumlampen kreeg in combinatie met de mist een oranje gloed. Na een halfuur werd de interventie afgeblazen.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • HUGO COOLSAET

  In Mechelen hebben ze ooit ook zo een probleem gehad.

 • Eric Grosemans

  Als ze nu die overbodige verlichting op kerken doven, heb je deze toestanden niet. Je spaart er elektriciteit mee uit, en veroorzaakt minder lichtvervuiling.

 • evert messiaen

  beter te vroeg dan telaat

 • Gerry Cle

  En zo werden de inwoners van Nieuwpoort voortaan de 'mistblussers' genoemd.

 • Walter VIANE

  Dank aan de buurtbewoners om onmiddellijk de brandweer en de politie te verwittigen. Dank ook aan de brandweer en de politie voor hen snel en vakkundig optreden. Het is beter een keer te vroeg alarm te slaan, dan te laat. Zo mag ik ook ervaren dat de Nieuwpoortenaren nog echt van hun mooie Onze-Lieve-Vrouwekerk houden !