Arbeider (45) sterft door aanrijding bulldozer bij zandwinningsbedrijf

Het slachtoffer kwam vermoedelijk onder een vrachtwagen terecht.
Bart Boterman Het slachtoffer kwam vermoedelijk onder een vrachtwagen terecht.
Op een terrein voor zandwinning in de Redanweg in de haven van Nieuwpoort is deze middag rond 12.30 uur een dodelijk arbeidsongeval gebeurd. Een 45-jarige man uit Oudenburg kwam om het leven. 

Het ongeval gebeurde op een terrein van de Nieuwpoortse Handelsmaatschappij (NHM), een zandwinningsbedrijf. “De werknemer had net een vrachtwagen met zand gelost. Toen hij die opdracht aan het afronden was, stond hij achter de vrachtwagen ter hoogte van de laad- en losklep. Op dat moment werd hij aangereden door een collega die een bulldozer bestuurde”, duidt het arbeidsauditoraat van Brugge. 

De hulpdiensten werden meteen opgeroepen, maar voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten.
De omstandigheden waarin het dodelijk arbeidsongeval plaatsvond worden verder onderzocht door het arbeidsauditoraat. “Er werd een verkeersdeskundige aangesteld en ook de inspectiedienst gaat na of er inbreuken waren op de welzijnswetgeving en voorschriften in verband met de arbeidsveiligheid”, aldus de arbeidsauditeur.

Het slachtoffer kwam vermoedelijk onder een vrachtwagen terecht.
Bart Boterman Het slachtoffer kwam vermoedelijk onder een vrachtwagen terecht.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Annick Dekeyser

    Veel sterkte,aan de naasten.

  • Patrick Hillebrandt

    Andy we gaan je missen veel sterkte aan de familie van je collega Patrick