Aan de juweliers: let op voor Spaanse ‘klant’, hij gebruikt de wisseltruc

Archiefbeeld ter illustratie.
thinkstock Archiefbeeld ter illustratie.
De politie Westkust vraagt juweliers uit de streek om op te letten voor een Spaanssprekende ‘klant’. Een juwelier uit de Albert I-laan in Nieuwpoort werd donderdagnamiddag namelijk bestolen.

De verdachte kwam rond 16 uur de juwelierszaak binnen en was naar eigen zeggen op zoek naar een halsketting voor zijn vader. De man vroeg de juwelier om enkele kettingen uit te halen en op de toonbank te leggen. Hij bekeek en woog de kettingen uitvoerig. Toen hij toch besliste niets te kopen, plaatste de juwelier de halskettingen opnieuw achter slot en grendel. Pas na een tijdje werd duidelijk dat een van de kettingen, met een aanzienlijke waarde, was verdwenen.

Op camerabeelden is te zien hoe de verdachte zijn portefeuille op een van de kettingen legt en vervolgens zijn portefeuille met halsketting in zijn jaszak steekt. De juwelier deed aangifte bij de politie, maar de dief was toen al lang weg. De man is voorlopig nog niet geïdentificeerd. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.