150 euro voor nachtje in drijvende villa

STEEDS MEER BOEKINGEN VOOR ORIGINEEL LOGEMENT IN JACHTHAVEN WESTHOEK MARINA

Een van de twee slaapkamers in de woonboot.
Benny Proot Een van de twee slaapkamers in de woonboot.
Een nachtje logeren in een drijvende villa? Dat kost je 150 euro in jachthaven Westhoek Marina. De zaken gaan zo goed dat jachthavenbaas Philippe Monsieur acht extra boten wil.

Het uitzonderlijke, drijvende vakantieverblijf heeft een vaste stek in de jachthaven. De drijvende villa is gebouwd op twee rompen, zoals een catamaran. De boot is eigendom van een Duits bedrijf dat jachthavenbaas Philippe Monsieur leerde kennen op een Boatshow in Dusseldorf. "De boot is dertien meter lang en daarop staat een 'huisje' van 45 vierkante meter met plaats voor vier personen. Er zijn twee slaapkamers, een badkamer met douche en een open keuken met een zithoek en een eethoek. Dankzij de grote ramen heb je een prachtig zicht op de hele omgeving. Als je ontbijt, komen de eendjes aan het raam loeren. Je kijkt uit op de Middelkerkse akkers en je kan het Albert I-monument en de Sint-Jorissluis zien liggen. Eén overnachting kost 150 euro", vertelt Monsieur.

Benny Proot

Overzetbootje

En dat is nog niet alles. "De gemeente Middelkerke wil aan de overkant van het kanaal Plassendale-Nieuwpoort een fietspad aanleggen", zegt Monsieur. "Als dat fietspad er ligt, dan zorgen wij voor een overzetbootje zodat gasten vlot met de fiets het kanaal kunnen oversteken. Die overzetboot werd vroeger gebruikt om recreanten van de Nieuwpoortse havengeul naar het natuurgebied De IJzermonding te varen." Monsieur rekent ook nog op subsidies. Want volgens het nieuwe beleidsplan van het provinciale toerismebedrijf Westtoer kunnen originele logies, zoals boten, extra steun krijgen.


Monsieur denkt al aan uitbreiden. "We zijn op zoek naar een partner om ons volgende project te ondersteunen", zegt Philippe. "Acht nieuwe woonboten, te koop vanaf 200.000 euro per boot. De aanlegsteiger ligt er al. Binnenkort kijken we voor de nutsvoorzieningen. De boten dienen als opbrengsteigendom. De eigenaar kan de boot verhuren of er zelf wonen. Zo'n boot kan zelfs je hoofdverblijfpaats zijn."


Wie al een boot heeft, kan ook in Veurne terecht. "Wij baten daar ook de jachthaven uit. Die promoten we als dé plek om te overwinteren." Info: www.homeboat.be.

Benny Proot