Pot met snoepjes zorgt voor meer warmte

Op elk muntje in het Sociaal Huis staat een vriendelijke boodschap.
TONY VAN GALEN Op elk muntje in het Sociaal Huis staat een vriendelijke boodschap.
Naar aanleiding van de Werelddag Geestelijke Gezondheid, die plaatsvindt op 10 oktober, staat er in het Sociaal Huis tien dagen lang een pot met Mentos-snoepjes, waar bezoekers naar hartenlust in mogen graaien. Op elk muntbolletje staat een opdracht die voor meer menselijke warmte moet zorgen.

De actie krijgt de naam 'Goedendag mijnheer, goedendag mevrouw' en wil ervoor zorgen dat mensen opnieuw meer aandacht hebben voor elkaar. "Aan het onthaal van het Sociaal Huis worden bezoekers verwelkomd met een snoepje", vertelt OCMW-voorzitter Gert Clerinx (GBL).

Energieprikkel

"Op deze snoepjes staan boodschappen zoals een knuffel of vuistje geven. Elkaar begroeten, geeft een energieprikkel en toch merk ik dat we op straat steeds meer naar het scherm van onze smartphone staren. We staan tegenwoordig verder van elkaar."


Mensen met geestelijke problemen of die in zichzelf gekeerd zijn, vertonen extra gevoeligheid voor een simpele begroeting. Met de snoepjes moedigt de gemeente haar inwoners dan ook aan om extra lief voor elkaar te zijn.


Dit jaar is 'Samen Veerkrachtig' het thema van de Werelddag Geestelijke Gezondheid. In tegenstelling tot de twee vorige edities loopt de actie nu tien dagen lang. (KTL)