Wetenschapspark breidt uit met incubator Darwin

Jean-Pierre Timmermans (voorzitter onderzoeksraad UAntwerpen) en Luc Broos (algemeen directeur POM Antwerpen) aan het nieuwe gebouw.
Foto Benoit De Freine Jean-Pierre Timmermans (voorzitter onderzoeksraad UAntwerpen) en Luc Broos (algemeen directeur POM Antwerpen) aan het nieuwe gebouw.
Op het Wetenschapspark Waterfront werd gisteren de incubator Darwin geopend. In het nagelnieuwe gebouw kunnen ondernemers uit de milieu- of IT-sector beschikken over kantoor- en laboruimte en genieten van administratieve ondersteuning.

Het Wetenschapspark van de Universiteit Antwerpen aan de Gallileilaan heeft er een nieuwe trekpleister bij: de incubator Darwin, na het Copernicus- en het Archimedesgebouw al het derde complex op het wetenschapspark waar verschillende ondernemers in terecht kunnen. Het gebouw bestaat uit 1.500 vierkante meter flexibele, bemeubelde kantoor- en laboruimtes en 900 vierkante meter gemeenschappelijke faciliteiten, zoals een cafetaria, een auditorium en vergaderruimtes. "De interactie tussen collega-ondernemers met verschillende achtergronden en ervaringen ligt er een grote meerwaarde", aldus Luc Broos van POM Antwerpen, de drijvende kracht achter het nieuwe gebouw.

Nu al tien ondernemingen

Het bedrijf Tri-Vizor is een van het tiental ondernemingen dat nu al in de incubator Darwin werkzaam is. "We zijn een spin-off van de Universiteit Antwerpen dat voor efficiëntere en meer duurzame logistieke oplossingen zorgt. Een heel eenvoudig voorbeeld: bananen worden van één boom geplukt, komen terecht in aparte mandjes, worden verscheept in aparte schepen en belanden uiteindelijk naast elkaar in dezelfde winkel. Wij willen die logistieke stromen zodanig op elkaar afstemmen dat er maar één mandje en één schip moet worden gebruikt", vertelt CEO Alex Van Breedam. "We geloven bij Tri-Vizor dus heel erg in de kracht van delen, en dat is precies wat we hier doen op de incubator Darwin." (BCOR)