Trage wegen moeten Walenhoek en zone Kapittel verbinden

Het natuurgebied Walenhoek.
Beeldenbank Toerisme Provincie Antwerpen Het natuurgebied Walenhoek.
De gemeente maakt werk van de uitbouw van een netwerk van trage wegen. Er worden trage wegen gerealiseerd doorheen het natuurgebied Walenhoek en de zone Kapittel, aan het wetenschapspark van de Universiteit Antwerpen. Het dossier kan alvast rekenen op de nodige klimaatsubsidies.

In de vorige legislatuur werden de trage wegen in Niel reeds in kaart gebracht. Nu wordt werk gemaakt van de uitwerking ervan. Dat gebeurt door de gemeente in samenwerking met Natuurpunt, de Vlaamse Landmaatschappij en Regionaal Landschap Rivierenland (RLRL). “We willen de verplaatsingsmogelijkheden voor zwakke weggebruikers tussen de zone Walenhoek en de zone Kapittel verbeteren”, klinkt het. “Daarvoor wordt een modern ecologisch netwerk van een hoofdpad van zo’n twee kilometer aangelegd. Dat biedt ook de mogelijkheid om de zogenaamde olifantjespaadjes te vervangen door goede alternatieven voor fietsers of wandelaars. Beneden de N148 wordt naast het natuurgebied een veilig wandel- en fietspad aangelegd. Dat kan zowel de nieuwe verkeersstroom vanuit de zone Kapittel opvangen als veilig fiets- en wandelverkeer van de wijk Hellegat naar het dorpscentrum bevorderen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.