Ga naar de mobiele website
^ Top

Thuiskoks komen met gerechten naar buiten

NIEL PLAGE ONTVANGT MAANDAG EERSTE FLAVR FOOD FESTIVAL

Tim Denies, Roy Duyn, Moos Tits van FLAVR op het strand van Niel Plage.
Foto Benoit De Freine Tim Denies, Roy Duyn, Moos Tits van FLAVR op het strand van Niel Plage.
FLAVR, het onlineplatform waar hobbychefs hun gerechten aanbieden, organiseert maandag zijn eerste foodfestival. Op het strand van Niel Plage zullen zes FLAVR-chefs neerstrijken om er eten te bereiden en te serveren.

Anderhalf jaar jong is FLAVR, maar het platform is volop bezig Vlaanderen te veroveren. Nu al bieden liefst 4.500 chefs hun gerechten aan zo'n 20.000 eters aan. Met het allereerste FLAVR Food Festival, dat maandag in samenwerking met de Niel Plage Zomerbar wordt georganiseerd, betreden oprichters Moos Tits en Alexander Van Laer nieuwe paden. "We hebben in totaal zes FLAVR-chefs uitgenodigd. Elk van hun gerechtjes wordt aangeboden aan 7 euro", zegt Tits.


Dat het strand van Niel Plage als decor werd uitgekozen, is geen toeval. Moos Tits is zelf van Boom afkomstig. "De Rupelsteek was dan ook de eerste Vlaamse regio waar FLAVR aansloeg, samen met Antwerpen. Bovendien heb je hier nog geen grote foodfestivals, zoals in de steden. Voor onze chefs is zo'n foodfestival ook een mooie gelegenheid om naar buiten te komen met hun kookkunsten. Voor ons is het dan weer een test om te zien of een evenement als dit in de smaak valt. Als dit een succes wordt, gaan we het zeker herhalen. Niet alleen in Niel, mogelijk ook daarbuiten."

Erkenning

Tits beseft dat hij met FLAVR een mooi verhaal aan het schrijven is. "We brengen mensen die graag koken samen met mensen die graag eten", vat hij samen. "Onze hobbykoks kunnen met hun gerechten iets bijverdienen (maximaal 5.100 euro per jaar, red.), maar de meesten doen het vooral voor de erkenning. Veel mensen zijn het gewoon om voor vrienden en familie te koken. Dankzij de ratings op FLAVR komen ze er soms achter dat hun eten door veel meer mensen gesmaakt wordt. Voor een aantal hobbykoks is FLAVR dan ook de perfecte opstap naar het statuut van zelfstandige."


Als chef beginnen op FLAVR is doodeenvoudig. Wie zich vandaag registreert, kan morgen al gerechten aanbieden. Per verkochte maaltijd ontvangt FLAVR tien procent commissie. "Elke chef begeleiden we qua hygiëne en service. De kwaliteitscontrole gebeurt door de 'community' zelf. En dat werkt, want op 25.000 maaltijden hebben we nog nooit klachten gekregen. We hopen om met FLAVR ooit naar het buitenland te gaan. Maar voorlopig concentreren we ons op Vlaanderen. In elke Vlaamse wijk zou je op vijf minuten afstand een FLAVR-chef moeten kunnen vinden. Dat is onze ambitie."


Het FLAVR Food Festival vindt maandag van 17 tot 23 uur plaats op Niel Plage.Meld een bug